Депай: Ролята на резерва не е за мен


Н. Гавазов

Депай: Ролята на резерва не е за мен

Крилото на Манчестър Юнайтед Мемфис Депай заяви, че не вижда смисъл да остава в клуба, ако не може да бъде основен играч в отбора. Футболистът обясни своя преход в "червените дяволи" с желанието си да поработи с "най-добрия треньор в света". Регресът в играта на звездата на Холандия обаче бе видим още по времето на Луис Ван Гаал, който не се изплаши да остави сънародника си на пейката.

Ситуацията се влоши при Жозе Моуриньо, който замени Ван Гаал през лятото. През този сезон Мемфис се появи на терена само три пъти в рамките на Висшата лига и е очевидно, че скоро тази роля няма да се промени.

В последно време в пресата се появиха слухове, че Депай може да напусне "Олд Трафорд" през зимата, като най-голям интерес към играча се приписва на Милан. 22-годишният холандец намекна, че това е възможно да се случи.

"Спомагателна роля не е за мен. Не съм от играчите, които се задоволяват с това, че имат договор с Юнайтед. Наистина това е клубът на моите мечти, но аз искам да играя. С пристигането на Моуриньо нивото се вдигна, защото това е треньор от топ ниво. Той вече показа, че ми вярва, направи го лично и пред пресата', заяви Депай.

 

  Сподели
34