Роналдо или Рууни ще ликува след мача на мачовете?


И. Ангелов

Роналдо или Рууни ще ликува след мача на мачовете?

Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 13.02.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брих (Германия)

Целия свят ще спре за миг, за да гледа безспорно най-вълнуващата среща, която Шампионска лига ни предлага от дълго време насам, когато "Червените дяволи" гостуват в Испания на "Белия балет". Феликс Брих ще е начело на този мегасблъсък, а според букитата госите са тежък аутсайдер - така ли е наистина?

Кристиано Роналдо за първи път ще се изправи срещу бившия си отбор откакто премина за рекордна сума в Мадрид. Към вълнението от срещата се добавя и враждата на Алекс Фъргюсън и Жозе Моуриньо, който създаде много проблеми на шотландеца, когато бе начело на Челси в Англия.

Специалния обаче няма да разчита на капитана Икер Касияс на врата. Вероятно там отново ще видим Диего Лопес. Централният бранител от Португалия Пепе се завърна като резерва след повече от месец без футбол срещу Севиля, като сега се очаква да започне.

Анхел Ди Мария е аут и от двата мача с Юнайтед, но пък голям бонус за тима е наличието на Шаби Алонсо отново в тима. 

Сър Алекс получи лоши новини след последния си мач в английската лига. Фил Джоунс и Джони Евънс напуснаха този двубой с контузии, и така вероятно ще се разчита на опитните Рио Фърдинанд и Неманя Видич в сърцето на отбраната, но ще успеят ли те да спрат скоростта на домакините?

Робин ван Перси ще е на върха за Юнайтед, а в свободната роля зад него ще оперира Уейн Рууни. 

Специалния и Алекс Фъргюсън коментираха срещата еднозначно. Португалецът заяви, че целия свят тръпне в очакване за тази среща. Според него никой няма да обърне внимание на останалите срещи в Шампионска лига и в думите му има резон. Наставника на 9-кратния носител обеща да не разочарова футболния свят.

Сър Алекс хвърли поглед на трофея, но той даде важно значение на този мач, според него Мадрид никога не е бил по-концентриран, а победата над Севиля с 4:1 само преди дни доказва това. Неговото бившо крило Кристиано Роналдо отново грабна хетрик и е в топ форма преди мача.

Според много специалисти срещата ще се реши от индивидуалната класа на Робин ван Перси или Кристиано Роналдо, и докато за португалеца безспорно това е така, Юнайтед има друг коз в атака. Уейн Рууни намери нова роля с пристигането на Ван Перси и сега холандецът е на върха, очаквайки изключителните подавания на англичанина, който е заплаха и с ударите си от далечно разстояние. В последната среща на "Червените дяволи" Ван Перси бе поставен на ръба на засадата и след като на няколко пъти бе хванат в засада, той асистира и вкара в новата си роля. Рууни оперираше в центъра и се справи добре със задачата си.

Кристиано Роналдо вероятно ще застане в директен сблъсък с Рафаел по левия фланг, но той често пробива през центъра и понякога от дясно, където е загубилият скорост напоследък Патрис Евра. Със сигурност неопитния Рафаел и бавният Евра са целите на Роналдо, а от там нататък опитните Фърдинанд и Видич ще са бариерата пред него. Шаби Алонсо е голям бонус за домакините - с изключителните си подавания и удари от далеч той може да привлече вниманието и да позволи на португалеца да намери добри позиции в атака. Какво ни чака в този мач? Цял свят тръпне в очакване.

Роналдо вкара своя хетрик номер 20 за Реал Мадрид срещу Севиля, като превзе мястото на Пако Генто във вечните реализатори на Реал. Сега португалеца има 183 гола за Мадрид, а в 292 мача с Юнайтед той вкара 118. 

След двата мача последния път между тези отбори в Шампионска лига видяхме агрегат от 6:5 за Реал, като на "Олд Трафорд" бразилеца Роналдо бе изпратен с овация на крака от публиката на Юнайтед, след като феномена намери мрежата на 3 пъти. 

Трите гола на Ван Перси в Европа тази година дойдоха в гостувания. Роналдо води в реализаторите с 6 гола.

Манчестър Юнайтед има само 2 победи в 13 гостувания в Испания в Шампионска лига.

Прогноза: Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед 3:2

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

23 януари Валенсия - Реал Мадрид 1:1 (Купа на Краля)
27 януари Реал Мадрид - Хетафе 4:0 (Примера)
30 януари Реал Мадрид - Барселона 1:1 (Купа на Краля)
02 февруари Гранада - Реал Мадрид 1:0 (Примера)
09 февруари Реал Мадрид - Севиля 4:1 (Примера)

Манчестър Юнайтед:

20 януари Тотнъм - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
26 януари Манчестър Юнайтед - Фулъм 4:1 (ФА Къп)
30 януари Манчестър Юнайтед - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)
02 февруари Фулъм - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
10 февруари Манчестър Юнайтед - Евертън 2:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед

8 срещи
3 победи за Реал Мадрид
3 равенства
2 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 17:14 за Реал Мадрид

Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.61
Равен - 4.50
Манчестър Юнайтед - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Реал Мадрид - 1.60
Равен - 4.20
Манчестър Юнайтед - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
255