Шилтън: Усещам ентусиазъм преди Хърватия


И. Ангелов

Шилтън: Усещам ентусиазъм преди Хърватия

Бившият вратар на Англия Питър Шилтън сподели, че за него е странно да види толкова вълнение след достигането на страната на полуфиналите на Световната купа за първи път от 28 години. Англия надви Швеция с 2:0 в четвърт-финалната фаза и сега ще играе с Хърватия за място на финала, потенциално вторият за страната след 1966-та.

Шилтън бе вратар на Англия през 1990-та, последният случай, в който Англия стигна до последните 4 отбора в състезанието. Sky Sports цитира:

"Много странно е за мен да видя цялото това вълнение в тълпите. Може би точно така е било в Италия през 90-та, когато стигнахме полу-финал. Ние не знаехме за това и не сме преминали през това. Аз мисля, че Саутгейт показва на момчетата по някой клип от феновете. 

"Това е добре, защото при нас докато не се върнахме вкъщи, ние не разбирахме огромното постижение. Аз мисля, че за момчетата е добре да разберат какво е това за страната."

Англия загуби от Западна Германия през 1990-та на дузпи, като Шилтън призова за концентрация в тази година:

"Когато стигнеш последните 4 настроението не се променя. Ти знаеш, че си близо до финал. Трябва да останеш концентриран. Едното нещо, което може да се признае на този отбор е, че краката му останаха на земята, никой не се вълнува прекалено. Те са много доволни да са там и мисля, че това е правилният подход."

Ако Англия преодолее Хърватия, тимът ще играе с победителя от Франция - Белгия на 15-ти юли във финала на Световната купа.

  Сподели
505