Хърватия ще убие мечтите на домакина Русия


Н. Атанасов

Хърватия ще убие мечтите на домакина Русия

Русия – Хърватия
Стадион: "Олимпийски“, Сочи
Дата: 07.07.2018 г.
Час: 21:00
Съдия: Сандро Ричи

Последният 1/4-финал от Мондиал 2018 ще се проведе край бреговете на Черно море, където домакинът на форума – Русия, посреща солидния тим на Хърватия. Спечелилият от този двубой ще се изправи на полуфинал срещу победителя от мача Швеция – Англия.

За руския национален отбор по футбол това ще е четвърто участие във фазата на 1/4-финалите. Предишните пъти, когато "Сборная“ стигна до тази фаза бяха на световните през 1958, 1962 и 1970 г. На форума през 1966 г. пък руснаците завършиха на 4-то място, като това си остава и до момента най-големият успех за тима, а всичките тези представяния бяха постигнати под името и флага на СССР.

Иначе Русия стигна до настоящата фаза, след като завърши на 2-ро място в своята група "А“. На осминафиналите възпитаниците на Станислав Черчесов се изправиха срещу световния шампион от 2010 г. – Испания, където "Сборная“ победи "Ла фурия“ след изпълнения на дузпи. В редовното време двата тима завършиха наравно - 1:1. Всъщност това беше резултатът и след първото полувреме. В 11-ата минута Марко Асенсио изпълни свободния удар, центрирайки към далечната греда, където Рамос и Игнашевич влязоха в спор за топката. Бранителят на "Сборная" повали на земята защитника на Реал Мадрид, а топката срещна неговата пета и се озова във вратата на Акинфеев - 1:0.

"Сборная" опита да изнесе играта и последваха няколко ситуации пред испанската врата. 4 минути преди края на първата част руснаците стигнаха до изравнителен гол. След изпълнение на ъгловия удар Дзюба засече с глава, след което топката срещна ръката на Жерард Пике. Реферът се консултира с помощниците си и отсъди дузпа за Русия. Таранът на "Сборная" изпълни хладнокръвно, стреляйки в обратния на Де Хеа ъгъл - 1:1.

При дузпите стражът на руснаците – Игор Акинфеев, парира ударите на Коке и Аспас, и накара цялата нация да продължава да мечтае.

Почти сигурните отсъстващи за домакините са Жирков и Дзагоев.

Хърватия ще се опита не само да повтори славното си представяне отпреди 20 г., когато на Мондиала във Франция през 1998 г. балканската държава завоюва бронзовите медали, а и да го надгради. "Шахматистите“ определено могат да са горди от представянето си до момента. Възпитаниците на Златко Далич спечелиха сочената за най-трудна група на форума, където постигнаха три победи над Нигерия (2:0), Аржентина (3:0) и Исландия (2:1).

На осминафиналите Хърватия се наложи след изпълнения на дузпи над Дания. В редовното време двата тима завършиха наравно - 1:1. Двубоят стартира изключително интересно с два бързи гола. Най-бързото попадение на този шампионат бе факт, след като "Червения динамит" откри резултата след няма и минута игра. Отговорът на балканците обаче не закъсня, тъй като три минути по-късно Манджукич изравни. Така завърши и редовното време.

Най-интересната ситуация беше пет минути преди края на второто продължение. Тогава Модрич даде страхотен извеждащ пас за Анте Ребич, който бе препънат в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Модрич застана зад бялата точка, но ударът му бе спасен от Каспер Шмайхел. Така до нов гол не се стигна и в крайна сметка всичко се реши при рулетката на дузпите. Субашич спаси удара на Ериксен, който бе едва първи. След това Шмайхел отрази дузпата на Милан Бадел. Малко след това Шьоне не успя да се разпише от бялата точка. Веднага след това Шмайхел хвана удара на Пиварич. Субашич хвана изстрела на Йоргенсен. След това Ракитич вкараха последната дузпа и класира тима си напред.

Добрите новини за "шахматистите“ са, че в тима няма отсъстващи футболисти, а освен това хърватите нямат поражение в последните си осем официални мача.

Прогноза: Русия – Хърватия 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Русия

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
01.07.2018 СП Осминафинали Испания 1 - 1 Русия
25.06.2018 СП група A Уругвай 3 - 0 Русия
19.06.2018 СП група A Русия 3 - 1 Египет
14.06.2018 СП група A Русия 5 - 0 Саудитска Арабия
05.06.2018 Приятелски срещи Русия 1 - 1 Турция


Последни 5 срещи - Хърватска

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
01.07.2018 СП Осминафинали Хърватска 1 - 1 Дания
26.06.2018 СП група D Исландия 1 - 2 Хърватска
21.06.2018 СП група D Аржентина 0 - 3 Хърватска
16.06.2018 СП група D Хърватска 2 - 0 Нигерия
08.06.2018 Приятелски срещи Хърватска 2 - 1 Сенегал


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
17.11.2015 Приятелски срещи Русия 1 - 3 Хърватска
  Сподели
485