Сърбия - Швейцария: В битка за второто място


Н. Гавазов

Сърбия - Швейцария: В битка за второто място

Сърбия - Швейцария
Стадион: "Калининград", Калининград
Дата: 21.06.2018 г.
Час: 21:00
Съдия: Феликс Брих (Германия)

От самото начало в група Е всички специалисти единодушно отдадоха единия билет за плейофите на Бразилия, а определиха Сърбия и Швейцария като отборите с най-големи шансове за втория пропуск. И стартовият кръг, с известни уговорки, потвърди тези прогнози. Сърбите, преодолявайки костариканците, събраха толкова точки, колкото за всичките си предишни участия на Световни първенства. А швейцарците поднесоха изненадата, правейки 1:1 с бразилците и по такъв начин потвърдиха успешната си статистика на финалите на Световните първенства: тимът от алпийската държава няма загуба в пет поредни двубоя в първия кръг на груповата фаза на Мондиалите.

Независимо от това, че Швейцария има по-малко точки от сърбите, колективът на Владимир Петкович се намира в по-изгодна ситуация. В последния кръг швейцарците ще играят срещу Коста Рика, а Сърбия ще се сражава с Бразилия. Това означава, че добър резултат за отбора от страната на банките може да бъде и равният резултат.

Всичко казано по-горе означава едно нещо - мачът между Швейцария и Сърбия е като финал за второто място в групата. Ако съседите победят, те за първи път в историята ще се класират за плейофите на Световното първенство. Равенството ще означава, че хората на Владимир Петкович ще трябва да победят костариканците с разлика от два гола, за да не зависят от резултатите на конкурентите. При подобно развитие сърбите няма да се спасят и от точка срещу "селесао". Т.е. За хората на Младен Кръстаич една точка срещу швейцарците няма да се отличава особено от загуба, защото и в единия, и в другия случай балканците трябва да победят Бразилия.

Интересно е да се знае, че Сърбия в последните си седем мача има само една загуба - пет победи и едно равенство. Швейцария няма поражение в последните си седем двубоя - четири победи и три равенства.

Как ще завърши днешният мач? Сърбите много трудно сломиха организираната съпротива на Коста Рика, която няма нищо общо с тима от миналото Световно. В този мач се усещаше отсъствието на творчески мисли в Ляич, Милинкович-Савич не бе във форма, а Тадич стана жертва на индивидуалните си действия. С една дума - средната линия на съседите почти не работеше и само по-голямата безидейност на костариканците помогна на Сърбия да няма проблеми в този мач.

Съвсем различен отбор е Швейцария - видимо по-организиран, по-боеспособен и тактически по-подготвен от този на Коста Рика. А това означава, че сърбите са изправени пред проблеми и срещата много ще се различава от стартовата. Ако швейцарците покажат своята си игра, тогава за Сърбия ще е много трудно да вземе и точка в двубоя.

Прогноза: Сърбия - Швейцария 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Сърбия

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
17.06.2018 СП група E Коста Рика 0 - 1 Сърбия
09.06.2018 Приятелски срещи Сърбия 5 - 1 Боливия
04.06.2018 Приятелски срещи Сърбия 0 - 1 Чили
27.03.2018 Приятелски срещи Нигерия 0 - 2 Сърбия
23.03.2018 Приятелски срещи Сърбия 1 - 2 Мароко


Последни 5 срещи - Швейцария

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
17.06.2018 СП група E Бразилия 1 - 1 Швейцария
08.06.2018 Приятелски срещи Швейцария 2 - 0 Япония
03.06.2018 Приятелски срещи Испания 1 - 1 Швейцария
27.03.2018 Приятелски срещи Швейцария 6 - 0 Панама
23.03.2018 Приятелски срещи Гърция 0 - 1 Швейцария


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
01.09.2001 Световно първ. Швейцария 1 - 2 Сърбия - - -
24.03.2001 Световно първ. Сърбия 1 - 1 Швейцария - - -
  Сподели
450