Кейруш: Срещу Испания ще играем различно


Н. Гавазов

Кейруш: Срещу Испания ще играем различно

Старши-треньорът на националния отбор на Иран Карлуш Кейруш сподели мнение за победата с 1:0 над Мароко в мач от първия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018.

"Двубоят се получи много труден за нас, но това бе прекрасен мач. Добре изучихме мароканският отбор, както и съперниците ни бяха проучили добре. Знаехме, че те ще се хвърлят в атаки от първите минути. Създадоха няколко положения за гол, но нашите шансове бяха по-качествени. След това играта се промени. Съперник разполага с прекрасни играчи, но аз съм убеден, че той не очакваше подобен изход. За първи път някой игра на нивото на Мароко и те се изненадаха от това", заяви Кейруш.

"Не съм първият португалски треньор, който печели мач на Световно. Жозе Ториш постигна първата победа за Иран на турнира в Мексико. Горд съм, че съм втория след него. Сега трябва да починем. За подготовката за Испания ще мислим по-късно.

Срещу тях ще действаме различно. Мароко има своите силни страни, които взехме в предвид. Срещу Испания имаме нужда от друга стратегия. Съперникът разполага с прекрасен отбор, с много класни футболисти в него, а сега имат и играч от Бразилия в лицето на Диего Коща", каза още португалецът.

  Сподели
411