Франция няма да подцени Мароко


И. Ангелов

Франция няма да подцени Мароко

Франция - Мароко
Стадион: Ал Байт, Ал Хор
Дата: 14.12.2022 г.
Час: 21:00 ч.

Франция достигна полуфиналите на Световната купа за седми път в историята си след победата с 2:1 над Англия в събота вечер. Ранен гол от дистанция на Аурелиен Чуамени преди важен гол на Оливие Жиру помогнаха за победата, като Хари Кейн пропусна дузпа във важен момент, която можеше да изпрати срещата в друга посока.

Мароко не само се класира за първи път в историята си на тази фаза, но и в процеса става първият отбор от Африка, който да го направи. Това стана след изненада над Португалия с 1:0 през уикенда благодарение на нападателя Юсеф Ен-Несири.

В тима на африканците обаче има проблеми след последната среща, като Уалид Чедира е с наказание, контузени са ключовите в защитата Агуерд и Саис, а под въпрос още Мазраоа и Сабири. Хаким Зиеч получи удар в срещата и бе заменен принудително с цел превенция, за да може да играе сега.

При Франция проблеми няма и се очаква да видим постройката, осигурила последната победа.

"Петлите" имат 8 победи в последните 9 срещи на Световно. В 5 от последните 6 тимът вкара по най-малко 2 гола. Мароко няма загуба в последните 6 мача на Световна купа, като до тук тимът има само 1 допуснат гол и той беше от собствен играч. Никой противник не реализира във вратата на африканците в турнира.

Поради горното се очаква и Франция да подходи сериозно към срещата, но и да се възползва от проблемите в защита от здравословен характер. 

Прогноза: Франция - Мароко 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Мароко (Уалид Реграги)
 
Буну
   
Ямик
Дари
Хакими
Алах
Унахи
Амрабат
Амалах
Зиеч
Ен-Несири
Буфал
Жиру
Мбапе
Гризман
Дембеле
Рабио
Чуамени
Хернандез
Кунде
Упамекано
Варан
   
Лорис
 
Франция (Дидие Дешан)

Обоснована прогноза: Франция - Мароко 2:1

  Сподели
800