В КНДР за първи път показаха мач на Южна Корея


Н. Гавазов

В КНДР за първи път показаха мач на Южна Корея

За първи път севернокорейската държавна телевизия излъчи мача на южнокорейския национален отбор по футбол по време на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар. Това съобщава NK News.

Според източника, централната телевизия на страната излъчи 1/8-финалния мач между националните отбори на Южна Корея и Бразилия, в който азиатският тим претърпя съкрушителна загуба с 4:1. Това бе единственият мач на отбора на Южна Корея, който бе показан в ефира на централната телевизия на КНДР. Преди това в страната се излъчваха всички мачове от Мондиал 2022 в Катар, включително мачове с участието на отборите на САЩ и Япония, което не беше така на предишните Световни първенства през 2014 и 2018 г. Съобщава се, че всички мачове са били показани в ефир два-три дни след срещите.

Отбелязва се, че преди мача между Южна Корея и Бразилия имената и фамилиите на играчите на азиатския отбор бяха обявени по телевизионния канал, което е необичайно, като се има предвид, че според политиката на телевизията на КНДР, мачовете от европейски първенства, в които участва поне един южнокорейец, не се излъчват в страната футболист.

  Сподели
238