Мароко ще отстъпи на Португалия


И. Ангелов

Мароко ще отстъпи на Португалия

Мароко - Португалия
Стадион: Ал Тумама, Доха
Дата: 10.12.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Мароко стана само четвъртият африкански отбор в историята, достигал четвърт-финалната фаза на Световната купа, след като този отбор се справи със световния шампион от 2010 г. Испания, макар и след достигане на дузпи. Това е първата поява в историята на отбора и на този етап в състезанието изобщо, което гарантира най-доброто им класиране. Последният път африканците срещнаха Португалия в това състезание през 1986 г. в групите и тогава те отново достигнаха осминафинали, но най-скорошната среща между двата отбора е от 2018 г. и Португалия спечели с 1:0.

Португалия постигна втората най-голяма победа на тазгодишното издание на Световната купа след 6:1 срещу Швейцария на осминафиналите. Това бе постигнато и без суперзвездата Кристиано Роналдо, който се появи в края като резерва и вкара преди ВАР да отмени попадението му. Неговият заместник от Бенфика Гонсало Рамош вкара хетрик. 

В двата отбора има някои проблеми с отсъстващи. При символичния домакин ключовият централен защитник Найеф Агерд ще пропусне с травма в слабините. Другият централен бранител Ромейн Саис пък ще премине късен преглед заради проблем в бедрото.

При Селесао Нуно Мендеш напусна лагера на тима с травма в бедрото, а Данило Перейра не бе в тима срещу Швейцария и остава контузен. След хетрика си последно се очаква Гонсало Рамош да продължи в атака вместо Роналдо.

Последните два пъти, в които Португалия достигна четвърт-финалите, те продължиха напред към полуфиналната фаза на световното. Мароко обаче няма загуба в 5 поредни мача на световно. Това е среща между отборът, който допусна най-малко голове и този, който вкара най-много до тук в турнира. Проблемът в центъра на защитата на Мароко обаче може да се окаже ключов в този случай.

Прогноза: Мароко - Португалия 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Португалия (Фернандо Сантош)
 
Коща
   
Пепе
Диаш
Далот
Карвальо
Герейро
Силва
Отавио
Бруно
Рамош
Феликс
Буфал
Ен-Несири
Зиеч
Амалах
Амрабат
Унахи
Мазраоа
Хакими
Саис
Ямик
   
Буну
 
Мароко (Уалид Реграгуй)

Обоснована прогноза: Мароко - Португалия 0:2

  Сподели
785