Зико: Бразилия може да спечели Световното без Неймар


Н. Гавазов

Зико: Бразилия може да спечели Световното без Неймар

Бившият бразилски футболист и треньор Зико сравни своя сънародник Неймар с аржентинския нападател Лионел Меси и португалския нападател Кристиано Роналдо .

"Бразилските играчи вече не зависят от Неймар, когато е на терена. Това се проявява, когато го няма. Когато е на терена, всички му обръщат внимание, което отваря възможности пред съотборниците му. Когато Неймар го няма, всеки играч трябва да намери друг начин да спечели мача. Хората си мислят, че няма разлика, но не е така.

Бразилия може да спечели Световната купа в Катар, дори ако Неймар не играе или не е в най-добрата си форма. Националният отбор може да победи Южна Корея и без Неймар, но за него ще е добре да играе. Той е като черешка на торта. Той бе в страхотна физическа форма преди началото на Световното първенство.

Когато видите Кристиано Роналдо и Меси, играчи, които имат същото влияние като Неймар, разбирате, че няма значение дали играят добре или зле, те могат да решат изхода на мача във всеки един момент, могат да разстроят самите опоненти, или могат да създадат място за съотборниците си. Затова Неймар е изключително важен за бразилския национален отбор“, заяви Зико.

Неймар се контузи в мача от 1-ия кръг на груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар с националния отбор на Сърбия (2:0). Роналдо отбеляза един гол за Португалия в три мача. Меси отбеляза три гола и даде една асистенция в четири мача.

Бразилия ще играе с Южна Корея днес, 5 декември, в мач от 1/8-финалите на световното първенство. Мачът започва в 21:00 часа българско време.

  Сподели
705