Уругвай с пирова победа над Гана (видео)


FUTBOL-TV

Уругвай с пирова победа над Гана (видео)

Уругвай се наложи над Гана с 2:0 в последен мач и за двата тима от груповата фаза на Световното. Успехът обаче няма как да удовлетвори "урусите", които отпадат от турнира, а това се отнася и за днешния им съперник. В същото време Южна Корея постигна победа с 2:1 над Португалия и така корейците изместиха Уругвай от втората позиция, единствено благодарение на головата си разлика.

В 14-ата минута Луис Суарес изведе Дарвин Нуньес, но защитник успя да изчисти топката преди играчът на Ливърпул да застраши вратата на Ати. 

Две минути след това Рочет направи спасяване, а след това съдията отиде да прегледа с ВАР ситуация между уругвайския страж и Мохамед Кудус. След като прегледа сам ситуацията Даниел Зиберт свири наказателен удар. Зад топката застана Андре Аю, който бе спрян от Рочет.  

Южноамериканците се възползваха от объркването на съперника и нанесоха втори удар шест минути по-късно. Нунес отклони към Суарес, който вдигна топката към Де Араскаета, а играчът на Фламенго стреля от въздуха и удвои аванса на Уругвай.

През второто полувреме бе по-скучно, а чак в края положенията пред вратата на Гана отново валяха едно след друго. Уругвай разбраха за резултата на Република Корея и се хвърлиха в предни позиции, но в добавното време се отчетоха с няколко пропуска. В крайна сметка и двата тима отпадат от Мондиал 22, като завършили на 3-то и 4-то място.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
664