Флик: Важно е да предприемем правилните стъпки


Н. Гавазов

Флик: Важно е да предприемем правилните стъпки

Старши -треньорът на националния отбор на Германия Ханс-Дитер Флик  обобщи мача с Коста Рика (4:2), след който тимът му завърши представянето си на Световното първенство в Катар, без да излезе от групата, а също така отговори на въпрос за ключовите задачи на германския футбол.

"Много съм разочарован. Имахме 16 положения срещу Коста Рика. За съжаление не успяхме да постигнем добър резултат през първото полувреме, въпреки че трябваше да вкараме три-четири гола. Това щеше да повлияе на играта, но не го направихме. Бях много ядосан и казах на отбора за това. Да, в крайна сметка изпълниха задължението си, спечелиха, но можеха да се представят и по-добре.

Причините за напускането и коментар за поражението на Испания? Никога не гледам други отбори. Отпадането ни бе улеснено от сбора от игрите ни на Световното първенство. И вината е само наша. Гледаме само себе си. Убеден съм, че имахме достатъчно положения за гол в същия край на мача срещу Испания. С Коста Рика направихме съперника силен благодарение на собственото си невнимание и грешки.

Отборно ниво? Имаме играчи, които играят за топ клубове. Но също така е важно за бъдещето на германския футбол, да има малко по-различен подход към тренировъчния процес. От години говорим за деветките, нападателите, от които се нуждаем. За други позиции, за крайни защитници. За много. Какво винаги е отличавало германския футбол? Че винаги сме умеели да се защитаваме. Всичко това са важни елементи, от които се нуждаем още на младежко ниво. Основите са важни. Испания загуби, но това е отбор, който има всичко - те са тактически добре обучени, имат отлично образование, владеят страхотно топката. През следващите 10 години е изключително важно да предприемем правилните стъпки“, заяви Флик.

  Сподели
309