Три от три за кариоките


Н. Атанасов

Три от три за кариоките

Камерун - Бразилия
Стадион: "Лусаил“, Лусаил
Дата: 02.12.2022 г.
Час: 21:00

Камерун и Сърбия завършиха наравно при резултат 3:3 на "Ал Джануб" в ключов сблъсък от група G на Световното първенство в Катар. Двата отбора направиха супер мач, пълен с обрати и много емоции.

Играчите на Ригоберт Сонг първи отбелязаха, като впоследствие допуснаха три гола в мрежата си, но "лъвовете“ отново успяха да заличат пасива.

Така ситуацията преди последните мачове от груповата фаза е следната: Лидер е Бразилия с 6 точки, Швейцария е на 2-ро място с 3, а Камерун и Сърбия са 3-ти и 4-ти, с по 1 точка. За да може да се класира напред, африканската държава трябва да победи фаворита Бразилия, а в същото време Сърбия да запише пестелив успех над Гана, тъй като при еднакъв брой точки първо се гледа головата разлика, а след това директните двубои.

Бразилия се наложи с 1:0 срещу Швейцария във втория си мач от група "G" на Световното първенство в Катар. Така "Златистите" постигнаха втори пореден успех в шампионата. Мачът обаче не вървеше добре за "Селесао", тъй като резултатът бе 0:0 до 83-ата минута. Тогава брилянтно действие на Казимиро зарадва тима на Тите. Полузащитникът на Манчестър Юнайтед получи възможност за изстрел в наказателното поле и с отличен шут по диагонал не остави шансове на Зомер.

Така националният отбор на Бразилия стана първият отбор в историята, който няма загуба в 17 поредни мача в груповата фаза на Световно първенство.

Аут за "кариоките“ са Неймар и Данило.

Камерун и Бразилия се изправят за трети път на Мондиал, като очаквано южноамериканците са спечелили предходните двубои - 3:0 през 1994 и 4:1 през 2014 г.

Прогноза: Камерун - Бразилия 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бразилия (Тите)
 
Едерсон
   
Алвеш
Маркиньос
Бремер
Телеш
Гимараеш
Каземиро
Рафиня
Антони
Мартинели
Жесуш
Токо-Екамби
Чупо-Мотинг
Мбемо
Хонгла
Кунде
Ангиса
Толо
Нкулу
Кастелето
Фаи
   
Епаси
 
Камерун (Ригоберт Сонг)

Обоснована прогноза: Камерун - Бразилия 0:2

  Сподели
462