Мексико спечели, но недостатъчно резултатно


И. Ангелов

Мексико спечели, но недостатъчно резултатно

Саудитска Арабия и Мексико се срещнаха в последната среща от груповата фаза на Световната купа. Днес на "Лусаил Айконик" и двата тима имаха шанса да се възползват от загубата на Полша, като Мексико спечели с 2:1 и остана трети, като при зачитане на отменените в срещата голове щеше да измести поляците от второ място. Саудитите щяха да сторят това при успех.

До почивката двата тима не вкараха, но шансове имаше и пред двете врати. Вега, Мартин и Пинеда бяха близо да открият за мексиканците. В 47-ата минута 1:0 направи именно Мартин след корнер и удар от близо през Ал Овайс.

В 52-ата минута Чавез застана зад пряк-свободен удар, спечелен от Мартин, и вкара изключителен гол за 2:0. До края обаче тимът не успя да се пребори за прогрес към осминафиналите, като пострада и от отменени 2 гола преди Саудитска Арабия също да се разпише. Това стана в 95-ата минута чрез Салем Мохамед Шафи Ал Даусари, който размени двойно подаване с Бахбри и погледна къде е вратаря преди да пласира топката до близката греда за 2:1.

  Сподели
304