Диего Алонсо: Понякога нещата се получават, друг път - не


Н. Гавазов

Диего Алонсо: Понякога нещата се получават, друг път - не

Старши-треньорът на националния отбор на Уругвай Диего Алонсо коментира загубата с 2:0 от Португалия от груповата фаза на финалите на Мондиал 2022.

"Имахме намерение, както се вижда от началото на срещата, да ги подложим на напрежение. Но съперникът също играе играта си и се опитва да се противопостави на тактика ни. Понякога нещата се получават, друг път - не. Те имаха15 положения, а не 11, ако гледаме статистиките. Но на последния мач ние имахме 6 чисти положения срещу Република Корея, а съперникът - само едно, но мачът завърши 0:0. Не играхме много добре, но атакувахме", заяви Алонсо.

"Имам голямо доверие в играчите. Следващият мач ще бъде труден, но ако спечелим, ще се класираме. Сигурен съм, че и те ще се опитат да продължат напред. Това е ключов мач, но няма нищо общо със срещата преди 12 години", добави специалистът относно мача с Гана. Напомняме, че двата отбора се срещнаха на четвъртфиналите на Мондиал 2010. Този двубой ще се запомни с изгонването на Луис Суарес и с победата на уругвайците с 4:2 след дузпи.

  Сподели
275