Уелс ще отстъпи на Англия


И. Ангелов

Уелс ще отстъпи на Англия

Уелс - Англия
Стадион: Ахмад бин Али, Ал Раян
Дата: 29.11.2022 г.
Час: 21:00 ч.

Ключова британска битка може да определи класирането във втора група на Световната купа. "Трите лъва" ще продължат като победители в групата с победа, след като водят с 4 точки класирането, а единствения шанс на Уелс да прогресира е да победи и да се надява Иран и САЩ да имат подходящ за тима резултат. Последно Бейл и компания отстъпиха на Иран с 2:0 и поради това са на последна позиция.

Уелс се провали дълбоко в добавеното време на срещата с Иран, когато вратарят Хенеси бе изгонен директно преди противника да вкара два пъти. Съдбата на "драконите" и Роб Пейдж не е в техните ръце в момента, и те могат единствено да търсят точки в момента.

Пейдж описа представянето на отбора си последно като "неприемливо", тъй като те така и не изглеждаха сякаш ще вкарат във вратата на отбора, на който Англия вкара 6 пъти.

Тимът на Саутгейт също не е в оптимално състояние и това бе видно срещу САЩ. Само пропуските на противника и изявите на Хари Магуайър оставиха тима на първото място след равенството, като медиите критикуваха наставника, че остави младата надежда Фил Фоден резерва до края макар нещата да не се случваха в предни позиции.

Равенство ще е достатъчно за англичаните да прогресират. Това е среща, в която за първи път тимът среща друг британски съперник на Световно, но общо 104-ти мач между тези съперници. Англия спечели последните 6 поред и поради това е фаворит.

Отсъствието на Хенеси на вратата на Уелс няма да бъде голям проблем за тях, след като на линия е Дани Уорд, който играеше перфектно преди световното за Лестър Сити. Проблеми със здравето тимът няма никъде, като се очаква въпреки слабия последен мач Бейл и Рамзи да продължат да присъстват в състава на "Драконите".

За Англия се завърна Джеймс Мадисън след последния проблем в коляното и той ще даде храна за размисъл на Саутгейт. В негово отсъствие Мейсън Маунт стартира силно, но не впечатли срещу САЩ, поради което може да загуби мястото си за Мадисън или Фоден.

Прогноза: Уелс - Англия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Англия (Гарет Саутгейт)
 
Пикфорд
   
Стоунс
Магуайър
Трипиър
Шоу
Белингам
Райс
Сака
Мадисън
Фоден
Кейн
Джеймс
Муур
Бейл
Уилямс
Ампаду
Рамзи
Робертс
Дейвис
Мефам
Родон
   
Уорд
 
Уелс (Роб Пейдж)

Обоснована прогноза: Уелс - Англия 1:2

  Сподели
575