Мартино: Отборът е готов да постигне положителен резултат


Н. Гавазов

 Мартино: Отборът е готов да постигне положителен резултат

Старши треньорът на мексиканския национален отбор Херардо Мартино след поражението от Аржентина (0:2) говори за шансовете на тима да стигне до 1/8-финалите на Световното първенство.

"Докато има възможност, винаги трябва да опитвате. По същия начин, по който националният отбор на Саудитска Арабия има нужда да спечели мача от 3-ия кръг, ние също имаме нужда от това. Саудитска Арабия трябва да вкара – и ние също. Животът и в частност футболът е едно постоянно състезание. Въпреки всичко сме свикнали да ставаме и се опитваме да използваме още един шанс, който имаме.

Знаем, че ще бъде трудно, защото освен победата, за нас е важно и в друг мач да има победител. И за предпочитане - победител с няколко гола разлика. Но ние се фокусираме върху себе си и не се съмнявам, че отборът е готов да постигне положителен резултат“, заяви Мартино.

Мексиканците имат една точка преди последния кръг в група С, следващият им съперник Саудитска Арабия е с три. Аржентинците са с три точки, поляците с четири. Ако Полша и Аржентина не се победят, тогава Мексико, при условие че победи Саудитска Арабия, ще се нуждае от по-добра голова разлика от аржентинците.

  Сподели
157