Скалони: Започваме подготовката за следващия мач


Н. Гавазов

Скалони: Започваме подготовката за следващия мач

Старши -треньорът на националния отбор по футбол на Аржентина Лионел Скалони коментира победата с 2:0 над Мексико в мач от втория кръг на груповата фаза на Световното първенство.

"Трябва да сме по-спокойни. Това е просто футболен мач. Знаехме, че ни чака труден мач. Първото полувреме не бе добро и за двата тима. Направихме някои промени, за да осигурим повече пространства на Меси. Нашият номер 10 вкара гол, а това е, което той прави най-добре. Меси трябва да се наслаждава на Световното първенство, както и феновете.

Чувството, че играеш нещо повече от футболен мач, не е хубаво. Не е приятно. Сега усещаме облекчение, но трябва да направим и някои промени. Трябва да опитаме да накараме играчите да чувстват, че това е футболен мач, защото иначе всеки път, когато играем, ще бъде така. Разбира се, трудно е да накараме хората да разберат, че утре слънцето ще изгрее отново, независимо дали спечелиш или не. Важното е как си направил каквото трябва да направиш и дали си го направил по най-добрия начин. Това е, което искаме да реализираме.

Може да помислите, че съм луд, но да, нека са забавляваме, да се насладим на момента в съблекалнята и това е. Утре започваме подготовка за следващия мач. Ще правим същото, което правихме, когато спечелихме Копа Америка. Щастието трае само няколко минути. Трябва да намерим емоционалния баланс, независимо дали печелим или губим.

Двубоят с Полша ще бъде много труден. Това е реалността. Не казвам, че ще опитаме, а казвам, че ще спечелим този мач. Това е, което всички ние искаме“, заяви Скалони.

  Сподели
152