Полша и Саудитска Арабия ще засилят интригата в групата


Н. Гавазов

Полша и Саудитска Арабия ще засилят интригата в групата

Полша - Саудитска Арабия

Стадион: "Едюкейшън Сити", Доха

Дата: 26.11.2022 г.

Час: 15:00 ч.

Съдия: Уилтон Сампайо (Бразилия)

Полша се изправя срещу Саудитска Арабия в решаващ мач от група С на финалите на Световното първенство по футбол. Роберт Левандовски пропусна дузпа при нулевото равенство с Мексико в първия двубой от турнира, докато "зелените соколи" на старта на своята кампания предизвикаха земетресение от 10-та степен по Рихтер, побеждавайки Аржентина с 2:1. "Бяло-червените" са пълни с амбиция за реванш след изпуснатия шанс срещу "ацтеките", но саудитците от своя страна ще направят всичко възможно, за да докажат, че успехът им не е случаен. Очертава се сблъсък, който ще бъде един от най-горещите от съботната програма на турнира.

Полша и Мексико проведоха скучен двубой, в който съперниците по-скоро се стараеха да не загубят, отколкото да спечелят. И все пак европейският тим имаше своя шанс, когато Левандовски бе съборен в наказателното поле от Хектор Морено. Нападателят на Барселона обаче не успя да реализира 11-метровия наказателен удар и така лиши колектива си от трите точки, които щяха да са с огромна тежест на фона на сензацията в другия сблъсък от групата.

А тя се случи в началото на второто полувреме на Аржентина - Саудитска Арабия, когато Салем Ал-Дуасари с точен удар прекрати безпогрешната серия от 36 мача на "албиселесте"! Интересното е, че Меси и компания изпаднаха в нокдаун и не успяха да отговорят, въпреки че имаха 40 минути на разположение. Нещо повече, хората на Ерве Ренар изненадаха със смелата си игра и високата линия на защитата си, в чийто капан на засадите попаднаха аржентинците - точно десет пъти. Отлична игра показаха всички от състава на победителите, но трябва да отличим и Мохамед Кано в опорната зона, Хасан Ал Тамбакти в центъра на защитата и разбира се, Салех Ал Шехри, който изравни в 48-та минута.

Кристиан Биелик и Бартош Берешински бяха с натъртени от удари крака, но и двамата са готови и ще участват в мача. Що се отнася до отбора на Саудитска Арабия, крайният защитник Ясер Ал-Шахрани е аут след ужасяващ сблъсък със собствения си вратар. Това означава, че на левия фланг на отбраната ще се появи Мохамед Ал-Бурайк.

Интересен двубой, в който преди Световното смело щяхме да посочим Полша за фаворит. "Зелените" обаче доказаха, че могат да победят всеки и имат качество и силата да повторят успеха от вторник. Полша обаче също разполага с добри футболисти, освен това разполага с един от най-смъртоносните нападатели в света. Един факт само - поляците загубиха само от Белгия и Нидерландия за последните 12 месеца и това е достатъчно да се прецени колко добър колектив е Полша.

Очакваме наистина ярък сблъсък, в който поляците ще играят по-агресивно и с едно наум по отношение на успеха на своя опонент във вторник. Като цяло, ще бъде трудно за саудитските араби да извършат две поредни чудеса. За това нашето предложение е за над 2.5 гола в мача, победа за Полша, гол на Левандовски и точен резултат от 2:1 за Полша. А това само ще затегне интригата в групата

Прогноза: Полша - Саудитска Арабия 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Саудитска Арабия (Ерве Ренар)
 
Овайс
   
Абдулхамид
Тамбакти
Биляхи
Бурайк
Малки
Брикан
Абид
Кано
Даусари
Шехри
Левандовски
Залевски
Шимански
Зиелински
Камински
Криховяк
Березински
Кивиор
Глик
Каш
   
Шчесни
 
Полша (Чеслав Михниевич)

Обоснована прогноза: Полша - Саудитска Арабия 2:1

  Сподели
451