Хердман: Доказахме, че сме футболна нация


Н. Гавазов

Хердман: Доказахме, че сме футболна нация

Старши- треньорът на канадския национален отбор по футбол Джон Хердман коментира мача от Мондиал 2022 с националния отбор на Белгия (0:1).

"Направихме страната горда. Моите играчи показаха днес защо сме тук. Нашите фенове също бяха невероятни. Доказахме, че сме футболна нация. Целта бе да играем без страх и да вкараме първи. Не успяхме, но наистина се гордея с моите играчи. Трябва да продължим да сме заедно и да вярваме в успеха.

Надявахме се, че дузпата ще ни помогне да продължим. Гордея се с това как Алфонсо Дейвис пое управлението в момент, когато цялата страна чакаше гол. Бяхме близо до откриване на резултата, но не бе нашият ден. Тибо Куртоа е добър вратар... Имахме положения, но съперниците имаха вратар на Реал Мадрид на вратата... Имахме много положения, не мога да се оплача. Сега трябва да оставим този мач зад гърба си, да се поучим от него и да подчертаем положителните страни. Предстои ни важен мач срещу Хърватия. Бъдещите противници ще ни уважават, сигурен съм в това", заяви Хердман.

Световното първенство в Катар е второ в историята за отбора на Канада. В следващите мачове канадците ще се срещнат с националните отбори на Хърватия и Мароко.

  Сподели
199