Саутгейт е обезпокоен от преднамерено отношение на съдиите


Н. Гавазов

  Саутгейт е обезпокоен от преднамерено отношение на съдиите

Старши -треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт призна, че се опасява от пристрастност на съдиите срещу неговия отбор на Световното първенство в Катар.

Англия победи Иран с 6:2 в понеделник, но отборът на Саутгейт не получи чиста дузпа за фаул срещу защитника Хари Магуайър в чуждо поле.

Системата VAR не се намеси в епизода с Магуайър, въпреки че подобна ситуация в мача между Аржентина и Саудитска Арабия завърши с назначаването на 11-метрова дузпа.

Притесненията на Саутгейт бяха изразени преди началото на турнира, когато председателят на съдийската комисия на ФИФА Пиерлуиджи Колина използва Англия като пример в брифинг за медиите.

"Дадоха ни за пример във видеозаписа на съдията и това ме притеснява. Определено трябваше да получим дузпа през първото полувреме предвид това, което показаха на този брифинг.

Може би имаше дузпа срещу нас през второто полувреме имаше – трябваше да се справим по-добре, но съм малко притеснен, че ни дадоха за пример.

И след това те вземат такова решение срещу нас, както през първото полувреме. Нуждаем се от известна яснота за това как ще бъдем съдени", заяви Саутгейт.

  Сподели
304