Франция обърна Австралия с 4 гола (видео)


И. Ангелов

Франция обърна Австралия с 4 гола (видео)

Франция стартира пътя към Световната купа със среща с Австралия на стадион "Ал Януб", която започна слабо за "петлите", но те се върнаха за резултатна победа с 4:1 с голове на Рабио, Жиру на два пъти и Мбапе. Така французите повеждат класирането след по-ранния равен между Дания и Тунис в групата.

Срещата започна много силно за символичния гост, като в 9-ата минута Леки се справи с Лукас Хернандез и центрира за Гудуин и 1:0. В опита си да спре нападателя Хернандез се контузи и бе заменен от брат си Тио малко след това.

В 27-ата минута именно Тио Хернандез върна топка в полето след корнер и Рабио с глава изравни за 1:1. 5 минути след това пълен обрат направи Жиру, който се освободи от човека си и завърши асистенция на Рабио. В атаката и Мбапе се прояви с триково отиграване. 

След почивката в 68-ата минута Мбапе вкара за да даде по-голяма преднина на Франция след подаване на Дембеле на главата му за 3:1. В 71-ата минута крайното 4:1 оформи отново Жиру, отново с глава след центриране на Мбапе, с който гол той изравни Тиери Анри на върха на реализаторската листа за Франция.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
582