Анонс на световните квалификации - срещите в четвъртък


Н. Гавазов

Анонс на световните квалификации - срещите в четвъртък

Ирландия - Грузия
Стадион: "Авива Стейдиъм", Дъблин
Дата: 06.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Ирландия посреща Грузия и ще се опита да стъпи на върха в класирането на квалификационна група D. Това обаче може да стане само при победа в мача в Дъблин и при равенство в двубоя между Австрия и Уелс. Ирландците стартираха кампанията си с равенство 2:2 в Белград. В този мач Хендрик изведе гостите в самото начало на срещата, но сърбите чрез Костич и Тадич, съответно 62-та ин 69-та минута, направиха пълен обрат. Крайният резултат дойде след гол на Дани Мърфи в 80-та минута, като голяма заслуга за това имат домакините, които бяха по-добрия отбор в срещата.

Грузия започна с домакинско поражение с 2:1 от Австрия. Гостите поведоха с попадения на Хинтерегер и Янко през първото полувреме, а след почивката упоритите грузинци бяха по-активната страна и намалиха чрез Ананидзе в 78-та минута.

Статистиката показва, че Ирландия е спечелил всичките си седем мача с Грузия - 4 домакински и 3 навън. Головата разлика е 15:4 в полза на островитяните.

Домакините не са в много добра форма и ще трябва да положат огромни усилия, за да прекършат своя противник. Все пак, подкрепата на трибуните и класата на ирландците ни кара да предположим победа за домакините.

Прогноза: Ирландия - Грузия 1:0

 


Молдова - Сърбия
Стадион: "Зимбру", Кишинев
Дата: 06.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:


Това е друга среща от група D. Молдова започна кампанията си с тежко поражение 4:0 от Уелс навън. Впрочем, тук няма място за изненада, защото Молдова е без победа в последните си десет квалификационни мача, включително тимът взе само точка в двата си двубоя с Лихтенщайн.

За Сърбия вече казахме как започна кампанията си. Само ще допълним, че Славолюб Муслин гради сравнително млад отбор, който е без загуба в последните си четири срещи. От друга страна проблемите в защита остават - съседите са допускали гол във всеки един от последните си осем двубоя.

Двата тима за първи път се срещат помежду си. Съветът ни е да се доверим на гостите и да очакваме над 2.5 гола в двубоя.

Прогноза: Молдова - Сърбия 1:3

 


Македония - Израел
Стадион: "Филип II Македонски", Скопие
Дата: 06.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Македония стартира със загуба 2:1 при гостуването си на Албания, като този мач се игра два дни, заради лоши метеорологични условия. Именно на следващия ден албанците отбелязаха победния си гол, с който повалиха упорития си съперник.

Израел също започна със загуба, с 1:3 срещу Италия у дома, но евреите показаха добър футбол срещу "Скуадра Адзура", владеейки повече топката от своя съперника и създавайки реални шансове за гол. Ако Израел бе по-съсредоточен в последната част на атаката си, можехме да стане свидетели на голяма изненада.

Израел спечели трите си срещи с Македония, като последният успех е в квалификациите за Евро 2008 с 1:0 в Скопие.

Съседите влизат в двубоя с 5 загуби от последните си 6 мача, като единственият успех е срещу скромен Азербайджан. Израел също е с лоша статистика, след като загуби последните си пет двубоя, но от друга страна израелците играят силно срещу по-скромните отбори и това се видя при успеха над Кипър в евроквалификациите.

Коефициентът за победа на гостите е 2.05, но рискът да не познаем е много голям. По-добре е да заложим на 2.5 гола в мача, коефициентът е 2.60 и си заслужава риска.

Прогноза: Македония - Израел 2:1

 


Лихтенщайн - Албания
Стадион: "Рейнпаркщадион", Вадуц
Дата: 06.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Лихтенщайн бе унизен в Испания с 8:0 на старта на кампанията си, но едва ли някой е очаквал нещо друго от скромния тим, който регистрира осем загуби в последните си десет мача, като единствените равенства са срещу Молдова и Гибралтар.

Албания показа воля при домакинството си на Македония. Успехът на "орлите" дойде малко случайно, но победата и желанието на албанците да се наложат над съперника си е факт.


Гостите са фаворит в мача и очакванията са за тяхна победа с поне три гола разлика. Коефициентът за над 3.5 гола в срещата е 3.00.

Прогноза: Лихтенщайн - Албания 1:4

 

 

Косово - Хърватия
Стадион: "Войо Куши"
Дата: 06.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Косово ще приеме Хърватия в първия си официален домакински мач в симпатичния Шкодра, който се намира в северната част на Албания. Няма никакво съмнение обаче, че косоварите ще се радват на подкрепата на местната футболна общественост, като очакванията са, че стадионът ще бъде запълнен на 100%. Иначе Косово стартира кампанията си с равенство 1:1 във Финландия, демонстрирайки повече желание и ентусиазъм, отколкото добра игра, което обаче се оказа достатъчно за измъкване на точката.

Хърватия не успя да победи Турция на своя старт, но този мач се игра пред празни трибуни, а и си личеше, че домакините не се раздават напълно. 1:1 напълно задоволи съперниците, като интересното е, че двата гола паднаха след 44-та минута - Ракитич откри от дузпа, а Чалханоглу изравни в третата минута на добавеното време.

Фаворит в мача е Хърватия. Хората на Анте Чачич имат пет победи и равенство в последните си девет двубоя, като единствената загуба дойде от Португалия. Въпросът е колко гола ще вкарат хърватите. С оглед на това, че играчите на Косово ще хвърлят всички усилия в отбрана, не бива да очакваме много голове от страна на гостите и е напълно възможно да видим победа с марж от един или два гола.

Прогноза: Косово - Хърватия 0:2

 


Исландия - Финландия
Срадион: "Лаугардалсвьор", Исландия
Дата: 06.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Исландия е в равностойна група с Украйна и Турция, и както в предишния квалификационен турнир едва ли някой поставя островитяните сред фаворитите. Но може би това мнение трябва да бъде променени, защото исландците започнаха кампанията си с равенство 1:1 в Украйна, а и спомените от представянето на островитяните на Евро 2016 все още са живи.

Финландия показа характер при загубата с 2:0 в приятелската среща с Германия, но този характер не бе достатъчен, за да бъде победен дебютанта Косово. Нещо повече, скандинавците, които поведоха срещу балканците, бяха на път да загубят мача.

Все още е рано да определим явния фаворит в група I от квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2018, но конкретно в днешната среща в Рейкявик това е Исландия. Съветът ни е да заложим на победа за домакините и на това, че те няма да допуснат гол в мача.

Прогноза: Исландия - Финландия 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
111