Полша и Дания в битка за първо място


И. Ангелов

Полша и Дания в битка за първо място

Полша - Дания
Стадион: "Народови", Варшава
Дата: 08.10.2016 г.
Час: 21:45 ч.

Пета група от квалификациите за Световната купа противопоставя Полша и Дания в събота вечер. Двата тима са определени като фаворити сред държави като Казахстан, Черна гора, Румъния и Армения, което може да означава, че това е битка и за първото място в групата.

Полша има да наваксва след като през 2014-та завърши на 4-та позиция в група с Англия, Украйна, Черна гора, Молдова и Сан Марино, но показаното на Евро 2016 може да даде поводи за позитивизъм. С две победи и равен с Германия в групите на последния голям форум тимът продължи към осмина финали и четвърт-финали, като загуби от шампиона Португалия. Това е огромен импулс преди амбициите за Световното, макар в първата среща от групите за Световната купа тук Полша да не успя да победи Казахстан, изпускайки да задържи 2 гола аванс за крайното 2:2.

Гостите от Дания ще търсят втора победа в групата, която в момента оглавяват. От страна на датчаните също има какво да се доказва в тази група с оглед на факта, че тимът не се класира за Евро 2016 заради загуба в плейофите от Швеция с 4:3. В първата среща от квалификациите за Световното срещу Армения Кристиан Ериксен реши всичко с единствен гол, а талисманът на отбора със сигурност ще покаже настроение след последната победа на клубния отбор Тотнъм над първенеца в Англия Манчестър Сити.

Дания обаче разчита на индивидуалната класа, докато в отбора на Полша тежестта в играта е разпределена между множество имена. Макар повечето от атаките от двете страни да зависят от Блашиковски и Ериксен, поляците показаха изключителен отборен дух на Евро 2016 и с диамант като Левандовски в атака изглежда всичко е възможно за този отбор.

Прогноза: Полша - Дания 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203