Льов: Нещо подобно преживях в мача с Аржентина


Н. Гавазов

Льов: Нещо подобно преживях в мача с Аржентина

Старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов коментира срещата с Италия от четвъртфиналите на Евро 2016, която Бундестима спечели след изпълнение на дузпи.

"Това бе драматичен мач до последния удар. Нещо подобно преживях в срещата с Аржентина на Мондиал 2006. В тактически план двата отбора играха на високо ниво, но все пак превъзхождахме съперника. Италианците имат много силен характер, но не им отстъпихме. Не ни провървя с допуснатия гол. Не мисля, че Италия можеше да вкара от игра", заяви Льов.

"Обсъждахме варианта с трима защитника. бе необходимо да внеса някои промени в състава. Италия не е Словакия. Това е съвсем различен тим. Те играят с двама централни нападатели и две крила, използвайки висока преса. Италианците чрез фланговете доставят топката в центъра, стараят се да изведат съотборник на ударна позиция. Веднага след мача Италия - Испания реших, че трябва да играем с трима защитници", добави треньорът.

"Не съм влияел на изпълняващите дузпи. Всеки играч сам трябва да вземе решение. Първите петима определихме бързо. Обикновено имаме добри дузпаджии, но някои от тях не вкараха. Хареса ми как Кимих и Хектор овладяха нервите си", продължава Льов.

"Веднага след Световното стана ясно, че не може постоянно да играем по този начин, че са ни нужни повече варианти, тъй като лесно ще ни прочетат. Промените ги осъществихме в няколко мача, но това не е революция", каза още треньорът.

"Франция е фаворит срещу Исландия, те играят у дома си, разполагат с играчи от висока класа. Исландците поднесоха сюрприз, добре са организирани в отбрана и на французите няма да им е лесно. И все пак си мисля, че ако играят на своето ниво, те ще стигнат далече", завършва Льов.

 

  Сподели
97