Бартън: Стърлинг е едно нищо


Н. Гавазов

Бартън: Стърлинг е едно нищо

Полузащитникът Джоуи Бартън подложи на жестока критика крилото на националния отбор на Англия Рахим Стърлинг, усъмнявайки се в неговите игрови способности. Изпепеляващата критика срещу Рахим доведе до това, че Хосеп Гуардиола лично се обади на своя подчинен, за да му вдъхне кураж. Според запознати, именно това е осигурило титулярно място на Рахим в снощния мач с Исландия от осминафиналите на Евро 2016.

Бартън обаче не споделя мнението на Гуардиола и е убеден, че Стърлинг не заслужава място в националния отбор.

"Рахим показва ужасен футбол през последните две години. За съжаление, треньорите не го развиват в клубовете. Ако му се отнеме скоростта, от него остава едно нищо. Той ми се вижда технически ограничен футболист", заяви Бартън.

"По принцип, той има неточен последен пас. Ще стане професионалист без своята скорост? Ако той не е толкова бърз, едва ли щеше да бъде допуснат до футбола. А той струва 50 милиона, спомнете си тази лудост! Честно ще ви кажа, изненадан съм, че попадна в националния отбор. Определено това не би могло да се случи с тимовете на Франция, Германия или Белгия", каза още англичанинът.

 

  Сподели
103