Украйна - Полша: Интрига без празник


Н. Гавазов

Украйна - Полша: Интрига без празник

Украйна - Полша
Стадион: "Стад Велодром", Марсилия
Дата: 21.06.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

Случайно или не, най-голямото пристанище на Франция и най-футболният град на страната трябваше да приеме най-възловият мач в група С. Този двубой бе определян от експертите като един от десетте емблематични двубоя от груповата фаза на Евро 2016, но сметките на организаторите и надеждите на милионите футболни фенове излязоха криви.

И основната вина за това е изцяло на националния отбор на Украйна. Вероятно треньорският щаб начело с Михаил Фоменко още анализира и се чуди за събитията в срещата със Северна Ирландия, която бе загубена с 2:0. Този двубой дойде след поражението със същия резултат от Германия на старта на кампанията и всичко това не само, че изхвърли украинците от Евро 2016, но и тласна тима към последното място в групата, което никой не си го представяше по-рано.

Полша спечели стартовия си мач със Северна Ирландия, а след това направи едно бойко равенство със световния шампион, в което двата тима имаха своите шансове и всеки един можеше да спечели двубоя. На практика поляците се класираха за плейофите в турнира, а едно евентуално реми със сигурност ще ги остави на второто място, но има и вариант хората на Адам Навалка да завършат на трето място, като това ще се случи, ако Германия загуби от Северна Ирландия, а мачът с украинците завърши с крах.

Украйна няма проблеми с контузени или наказани играчи, но Михаил Фоменко ще извърши някои промени, след като досегашната формация се провали в два поредни двубоя.

Полша не може да разчита на контузения Войчех Шчесни. Играчът на Арсенал получи травма на бедрото срещу Северна Ирландия, така че под гредите ще видим Фабиански, който добре се представи срещу Германия.

Украйна е без загуба в последните пет мача срещу Полша и украинците са с две поредни победи. Видя се обаче, че цифрите са доста подвеждащи що се отнасят до колебливия колектив на Михаил Фоменко, който влезе в Евро 2016 без загуба в 6 последни мача, но тук претърпя поражение от играчи, състезаващи се в Рединг, Уигън, МК Донс, Донкастър и т.н. На практика Украйна изигра добре само едно полувреме, като прехвалените имена в лицето на Коноплянка, Ярмоленко и Зозуля тотално се провалиха, а точно това е силата на украинците.

Поради тази причина нямаме никакво основание да се доверим на Украйна и ако говорим за фаворит, това е Полша, който показа отлична организация в отбрана и добро качество в средата на терена, което може да захранва с топки Роберт Левандовски и талантливия Аркадюш Милик.

Съветът ни към почитателите на залозите е да заложат на това, че поляците няма да допуснат гол. След това играта може да се развие в посока победа на Полша, като изборът на резултата е лична преценка, но срещу демотивирана Украйна с напускащ треньор, успех с два гола разлика изглежда най-вероятен.

Прогноза: Украйна - Полша 0:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Украйна:

28 март Украйна - Уелс 1:0 (Приятелска среща)
29 май Румъния - Украйна 3:4 (Приятелска среща)
03 юни Албания - Украйна 1:3 (Приятелска среща)
12 юни Германия - Украйна 2:0 (Евро 2016, Група С)
16 юни Украйна - Северна Ирландия 0:2 (Евро 2016, Група С)

Полша:

26 март Полша - Финландия 5:0 (Приятелска среща)
01 юни Полша - Холандия 1:2 (Приятелска среща)
06 юни Полша - Литва 0:0 (Приятелска среща)
12 юни Полша - Северна Ирландия 1:0 (Евро 2016, Група С)
16 юни Германия - Полша 0:0 (Евро 2016, Група С)


Досегашни срещи:

Украйна - Полша

7 срещи
3 победи за Украйна
2 равенства
2 победи за Полша
Голова Разлика: 9:8 за Украйна

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
90