Аржентина - Венецуела: Краят на приказката


Н. Гавазов

Аржентина - Венецуела: Краят на приказката

Аржентина - Венецуела
Стадион: "Жилет Стейдиъм", Фоксбъро
Дата: 19.06.2016г.
Час: 02:00
Съдия:

Аржентина и Венецуела ще се срещнат в Масачузетс, емблематичен щат в историята на САЩ, откъдето тръгва борбата за независимост от Великобритания. В ранните часове на неделния ден обаче тук няма да видим плуващи щайги с чай в океана, а два отбора, които ще изясняват отношенията си на футболния терен. Победителят ще продължи своя поход към покоряването на Америка.

Едва ли някой е очаквал, че на четвъртфиналите на Копа Амрика Сентенарио ще станем свидетели на подобен сблъсък. Венецуела попадна в група с Мексико и Уругвай и експертите веднага отредиха мястото на "Ла Винотинто" в квартета - четвърто, а при повече късмет и трето. Хората на Рафаел Дудамел обаче се отнесоха много отговорно към задачата си и след като постигнаха много трудна победа над Ямайка на старта, във втория кръг изненадващо повалиха не кой да е, а фаворита Уругвай. Отлична тактическа дисциплина и добра защита - това демонстрираха венецуелците срещу "урусите". Последният мач срещу Мексико бе формален - "Ла Винотинто" вече си бяха осигурили участие в плейофите, но въпреки това измъкнаха равенството, с ранен гол на Веласкес и отчаяна игра в защита.

Аржентина не мина през такива напрегнати сблъсъци. "Албиселесте" спечели и трите си мача с голяма лекота - хората на Херардо Мартино вкара десет гола, а допуснаха само един. Единствената въпросителна стоеше преди двубоя с Чили, тъй като Лионел Меси лекуваше травма и не взе участие в срещата. Аржентинците обаче доказаха, че не са зависими от своята звезда и победиха "Ла Роха" с голове на Банега и Ди Мария.

Двата отбора нямат кадрови проблеми, така че ще видим най-доброто от това, с което разполагат двамата треньори. Схемата на аржентинците ще е 4-3-3 с Ди Мария, Меси и Игуаин на върха на атаката. Венецуела ще излезе с консервативната постройка 4-4-2, която би трябвало да укроти мощната атака на противника.

Фаворит в двубоя е Аржентина. Хората на Мартино играят като шампиони и показват най-стойностен футбол тук. Отборът е в зашеметяваща серия от седем поредни победи, непобеден е в последните си девет мача, като в 7 срещи не допусна гол.

Очакванията са, че "албиселесте" ще установи контрол върху събитията още в самото начало на двубоя и няма да даде много шансове на противника си. От Венецуела пък се предполага игра в защита и търсене на шанса чрез контраатаки. Но е много трудно да си представим, че играчи като Анхел, Веласкес, Росалес ще успеят да укротят атомното нападение на своя страховит противник. Съветът ни е да заложим на поне два гола за Аржентина, чиста мрежа за "албиселесте" и гол на Игуаин, който все още не се е разписвал тук.

Прогноза: Аржентина - Венецуела 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Аржентина:

30 март Аржентина - Боливия 2:0 (Квалификация за СП 2018)
28 май Аржентина - Хондурас 1:0 (Приятелска среща)
07 юни Аржентина - Чили 2:1 (Копа Америка)
11 юни Аржентина - Панама 5:0 (Копа Америка)
15 юни Аржентина - Боливия 3:0 (Копа Америка)

Венецуела:

28 май Коста Рика - Венецуела 2:1 (Приятелска среща)
02 юни Гватемала - Венецуела1:1 (Приятелска среща)
06 юни Ямайка - Венецуела 0:1 (Копа Америка)
10 юни Уругвай - Венецуела 0:1 (Копа Америка)
14 юни Мексико - Венецуела 1:1 (Копа Америка)


Досегашни срещи:

Аржентина - Венецуела

20 срещи
19 победи за Аржентина
0 равенства
1 победа за Венецуела
Голова Разлика: 74:10 за Аржентина

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
126