Прагматичната Италия ще сломи Златан и компания


Н. Атанасов

Прагматичната Италия ще сломи Златан и компания

Италия - Швеция
Стадион: "Мунисипал", Тулуза
Дата: 17.06.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

Националният отбор на Италия започна ударно участието си на Евро 2016. "Адзурите" се наложиха с 2:0 над коравия отбор на Белгия в първия си мач от група "Е" на турнира, като двата тима изиграха много интересен двубой, който бе изпълнен с много опасни положения пред двете врати. Емануеле Джакерини откри резултата в средата на първата част, а Грациано Пеле реши всичко в добавеното време на мача. Селекционерът на италианците Антонио Конте побърза да свали своите възпитаници на земята, заявявайки след мача, че отборът все още не е постигнал нищо и ще трябва да гони задължителен успех над Швеция, който по всяка вероятност ще изстреля "скуадрата" на 1/8-финалите. Така Италия ще продължи похода си към своята втора титла от еврофинали. Отборът е триумфирал само един път на Стария континент и това се случи през 1968 г. на домашното първенство, побеждавайки с 2:0 някогашна Югославия. "Адзурите" имат и два загубени финала - през 2000 г. от Франция след продължения, а тимът от Апенините бе и последният финалист преди 4 години, когато италианците отстъпиха срещу Испания в решителния двубой за трофея, падайки с изразителното 4:0 от абсолютния фаворит. Под въпрос за втория двубой е Грациано Пеле.


Швеция стартира с реми в първия си мач срещу Република Ирландия за крайното 1:1. Ирландците откриха в началото на втората част, но впоследствие си забиха автогол след центриране на звездата на "тре конур" Златан Ибрахимович. Късметът също покри възпитаниците на Ерик Хамрен, защото според официалната статистика на УЕФА те не отправиха нито един точен удар в очертанията на вратата, а веднъж и гредата ги спаси. Сега скандинавците ще гонят първа победа на турнира, но съперникът няма да е никак лек, тъй като Златан и компания се изправят срещу фаворита в групата. Аут за важния мач е Лустиг.

Италия и Швеция имат опит помежду си в мачове от групови фази на еврофинали. През 2000-та година "адзурите" спечелиха с 2:0 своя мач, а четири години по-късно италианци и шведи извъртяха устройващо ги реми 1:1, за да продължат напред за сметка на Дания и България, които също бяха в тяхната група.

Прогноза: Италия - Швеция 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

24 март Италия - Испания 1:1 (Приятелска среща)
29 март Германия - Италия 4:1 (Приятелска среща)
29 май Италия - Шотландия 1:0 (Приятелска среща)
06 юни Италия - Финалндия 2:0 (Приятелска среща)
13 юни Белгия - Италия 0:2 (Евро 2016, Група Е)

Швеция:

24 март Турция - Швеция 2:1 (Приятелска среща)
29 март Швеция - Чехия 1:1 (Приятелска среща)
30 май Швеция - Словения 0:0 (Приятелска среща)
05 юни Швеция - Уелс 3:0 (Приятелска среща)
13 юни Ирландия - Швеция 1:1 (Евро 2016, Група Е)


Досегашни срещи:

Италия - Швеция

21 срещи
9 победи за Италия
6 равенства
6 победи за Швеция
Голова Разлика: 26:24 за Италия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201