Португалия ще се поизпоти срещу коравата Исландия


Н. Атанасов

Португалия ще се поизпоти срещу коравата Исландия

Португалия - Исландия
Стадион: "Жофруа Гишар", Сент Етиен
Дата: 14.06.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)


Националният отбор на Португалия се класира за 7-ми път на еврофинали. Напълно очаквано, но макар и трудно, "селесао" спечели своята квалификационна група, където до последно водеше битка за лидерската позиция със съставите на Албания и Дания. Сега играчите на Фернандо Сантош ще се опитат да постигнат първи триумф. Иберийците имат загубен финал през 2004 г., когато на домашната сцена бяха надиграни в решителния двубой за титлата от най-неочаквания европейски шампион Гърция. Целият отбор на португалците очаква най-много от суперзвездата си Кристиано Роналдо, който да ги поведе към победите. Големите отсъстващи за "селесао" на турнира ще са контузените Коентрао и Дани, а за първия мач аут е Куарешма. Иначе Португалия изигра три контроли непосредствено преди Евро 2016, в които записа загуба от Англия с 1:0, както и победи над Норвегия с 3:0 и Естония със 7:0.

Исландия записа историческо първо участие на европейско първенство и така северната островна държава е петата страна, която дебютира на футболен форум на Стария континент. Предвождани от шведската легенда Ларс Лагербак исландците спечелиха директна промоция за надпреварата във Франция, след като финишираха на 2-ото място в своята квалификационна група. Отборът разполага с предимно млади състезатели, като само четирима от групата от 23 играчи е над 30-годишна възраст. Интересен факт е, че всичките футболисти се състезават в чуждестранни отбори и няма нито един от местното първенство. Преди надпреварата северняците изиграха две проверки, в които записаха загуба от Норвегия с 3:2 и победа над Лихтенщайн с 4:0.

Португалия и Исландия са се изправяли два пъти до момента, като логично иберийците имат два успеха над играчите от "Ледената земя", които бяха постигнати в квалификационна група за участие на Евро 2012 с 3:1 и 5:3.

Прогноза: Португалия - Исландия 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Португалия:

25 март Португалия - България 0:1 (Приятелска среща)
29 март Португалия - Белгия 2:1 (Приятелска среща)
29 май Португалия - Норвегия 3:0 (Приятелска среща)
02 юни Англия - Португалия 1:0 (Приятелска среща)
08 юни Португалия - Естония 7:0 (Приятелска среща)

Исландия:

31 януари САЩ - Исландия 3:2 (Приятелска среща)
24 март Дания - Исландия 2:1 (Приятелска среща)
29 март Гърция - Исландия 2:3 (Приятелска среща)
01 юни Норвегия - Исландия 3:2 (Приятелска среща)
06 юни Исландия - Лихтенщайн 4:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Португалия - Исландия

2 срещи
2 победи за Португалия
0 равенства
0 победи за Исландия
Голова Разлика: 8:4 за Португалия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189