Турция - Хърватия: Средната линия на хърватите ще спечели мача


Н. Гавазов

Турция - Хърватия: Средната линия на хърватите ще спечели мача

Турция - Хърватия
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 12.06.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Турция и Хърватия ще открият програмата в група D от финалите на Евро 2016 и според специалистите, очаква ни люта футболна битка - както на терена, така и на трибуните. Приема се, че фаворит в този квартет е Испания, така че за второто място ще се борят останалите три отбора, а това предполага отсъствието на всякакви компромиси.

Турция преживя своя катарзис през 2012 година, когато пропусна турнира в Украйна и Полша, въпреки, че четири години по-рано бе сред четирите най-добри на континента. Комшиите за малко да не присъстват и на сегашното първенство, но в крайна сметка изпревариха Холандия, а на всичкото отгоре завършиха като най-добрия трети и дори не участваха в баражи. Апетитът идва с яденето и след тази щастлива приказка сега хората на Фатих Терим са с амбицията не само да запишат присъствие на турнира, но и да оставят следа в него.

"За мен критерият за успех е Турция да участва във всяко едно Европейско и Световно първенство. Очакванията към нас са високи, но в такива турнири трябва да се движим стъпка по стъпка. Първо, трябва да се измъкнем от тази група. Чувствам, че Турция може да играе в плейофите", заяви Терим.

Всички помним хърватите, с които бяхме в една група в квалификациите. "Шахматистите" завършиха квалификационната си кампания като втори, след Италия, но без загуба от четирикратния световен шампион и заслужено ще участват на Евро 2016. По принцип хърватите винаги са демонстрирали самочувствие и са си поставяли големи цели, особено след третото място на Мондиал 1998. Според местните фенове, сегашният отбор има качеството да повтори успеха от Евро 2008, когато почти достигна до полуфинал в турнира. За това намекна и капитанът Дарио Сърна.

"Надявам се да останем във Франция колкото се може по-дълго време. Разполагаме с един от най-добрите отбори в историята на хърватския футбол. Ако сме психически стабилни и съсредоточени можем да победим всеки. Но ако не сме няма да го постигнем. Трябва да вървим стъпка по стъпка", заяви 34-годишният лидер.

Очертава се много равностоен сблъсък, който е труден за прогнозиране. Хърватите са без загуба в последните си седем мача, имат 5 чисти мрежи в последните си седем срещи и допуснаха само два гола в този период. Но Турция също се намира в добра форма, след като спечели 5 от последните си 7 двубоя, а единствената загуба бе от Англия.

Много е вероятно двата отбора да не се победят, но ние ще отдадем нашите предпочитания на "шахматистите" заради убийствената им средна линия и наличието на класен нападател в лицето на Марио Манджукич, както и това, че Бурак Йълмаз наскоро се възстанови от травма и страда от липса на игрово време.

Прогноза: Турция - Хърватия 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Турция:

24 март Турция - Швеция 2:1 (Приятелска среща)
29 март Австрия - Турция 1:2 (Приятелска среща)
22 май Англия - Турция 2:1 (Приятелска среща)
29 май Турция - Черна гора 1:0 (Приятелска среща)
05 юни Словения - Турция 0:1 (Приятелска среща)

Хърватия:

17 ноември Русия - Хърватия 1:3 (Приятелска среща)
23 март Хърватия - Израел 2:0 (Приятелска среща)
26 март Унгария - Хърватия 1:1 (Приятелска среща)
27 май Хърватия - Молдова 1:0 (Приятелска среща)
04 юни Хърватия - Сан Марино 10:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Турция - Хърватия

6 срещи
0 победи за Турция
4 равенства
2 победи за Хърватия
Голова Разлика: 8:4 за Хърватия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
111