Уругвай - Венецуела: В битка за второто място


Н. Гавазов

Уругвай - Венецуела: В битка за второто място

Уругвай - Венецуела
Стадион: "Линкълн Фийлд", Филаделфия
Дата: 10.06.2016г.
Час: 02:30
Съдия: Патрисио Лустау (Аржентина)

Уругвай и Венецуела се срещат в мач от втория кръг на груповата фаза на Копа Америка в опит да изяснят претенциите си към второто място в квартета, което гарантира участие в плейофите на турнира. "Урусите" започнаха кампанията си със статут на фаворит в групата и все още остават като такъв, но не бива да не отчитаме факта, че хората на Оскар Табарес претърпяха поражение в стартовия мач с Мексико и загуба на точки срещу "Ла Винотинто" ще означава почти сигурно отпадане от турнира.

Венецуела, за разлика от своя съперник, бе с най-малки шансове в групата, но колективът на Рафаел Дудамел надскочи себе си в мача с Ямайка и възползвайки се от червения картон на Родолф Остин, успя да постигне победа с 1:0. Сега "Ла Винотинто" се нуждаят от две точки в оставащите си два мача или от победа срещу Уругвай или Мексико, за да прекрачат в плейофите.

Двамата треньори ще използват едни и същи състави в сравнение с първите срещи. Това предполага, че и схемите на игра ще са същите. Атаката на "урусите" ще се води от Кавани и Ернандес, а тази на Венецуела от Рондон и Мартинес.

Уругвай има отлична статистика срещу Венецуела, но последните мачове между тези съперници преминават много оспорвано и по резултатите в тях трудно може да определим "урусите" за фаворити - 3 равенства и една победа с 1:0 за Уругвай сочи статистиката от последните 4 двубоя.

Мачът няма да е лесен и за двата отбора. Уругвай ще се бори за съдбата си до последната 90-та минута, но Венецуела няма никакво намерение да се предава - вероятно хората на Дудамел ще се бранят и ще използват всяка една възможност за контраатака. Срещата може да се насочи във всяка една посока, но по-вероятно е Уругвай да постигне минимална победа, най-вече заради качествата на играчи като Кавани, Ернандес и Лодейро.

Прогноза: Уругвай - Венецуела 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Уругвай:

18 ноември Уругвай - Чили 3:0 (Квалификация за СП 2018)
26 март Бразилия - Уругвай 2:2 (Квалификация за СП 2018)
30 март Уругвай - Перу 1:0 (Квалификация за СП 2018)
28 май Уругвай - Тринидад и Тобаго 3:1 (Приятелска среща)
06 юни Мексико - Уругвай 3:1 (Копа Америка)

Венецуела:

20 май Галисия - Венецуела 1:1 (Приятелска среща)
25 май Панама - Венецуела 0:0 (Приятелска среща)
28 май Коста Рика - Венецуела 2:1 (Приятелска среща)
02 юни Гватемала - Венецуела1:1 (Приятелска среща)
06 юни Ямайка - Венецуела 0:1 (Копа Америка)


Досегашни срещи:

Уругвай - Венецуела

28 срещи
17 победи за Уругвай
7 равенства
4 победи за Венецуела
Голова Разлика: 57:21 за Уругвай

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
175