Талантът на Испания среща перфектната Англия


И. Ангелов

Талантът на Испания среща перфектната Англия

Испания - Англия
Стадион: "Хосе Рико Перес", Аликанте
Дата: 13.11.2015г.
Час: 21:45

Aнглия премина през квалификационния период по перфектен начин. Някои специалисти обаче смятат, че "Трите лъва" реално нямаха конкурент в групата си за класиране към финалите на Евро 2016, който да е от достатъчно добра класа, за да изпробва до краен предел възможностите на отбора. Рой Ходжсън вероятно ще разбере повече за състава си в тези приятелски срещи, отколкото успя да научи за 10 квалификационни мача.

Испания има щастието да разполага с безкрайно много талантливи играчи в средата на терена и работата на Висенте дел Боске ще е да намери баланс между всички в състава по такъв начин, че тимът да се представи достойно във Франция догодина. 

Треньорът все още вижда в Икер Касияс своя вратар номер 1, но Давид де Хеа е също толкова достоен за позицията на врата. Боске не може да разчита на Иско, Жуанфран и Серхио Рамос поради контузии, което означава, че Сезар Азпиликуета и Марк Бартра могат да участват в състава, както и Нолито в предни позиции. Тиаго може да спечели мястото на Санти Касорла, който не се представи добре за Арсенал преди дни. Иниеста е поставен под въпрос, но там пък Фабрегас чака своя шанс. 

Както в последните години проблемът на испанците е в атака. Формата на Диего Коста, а и поведението му на терена правят много спорна позицията му в тима. Пако Алкасер и Алваро Мората са други възможности тук.

Рой Ходжсън няма много проблеми в Англия. Само Джеймс Милнър е аут с контузия, а това ще даде възможност за някое от новите любими имена на английската публика да вземе участие в мача. Става въпрос за талантите на Тотнъм Ерик Дайър и Бумделе Али, които могат да заемат опорните позиции в средата на терена, а се очаква и Майкъл Карик да е в тима. Джо Харт вижда конкуренция в лицето на Джак Бътланд. 

Джейми Варди вкара поне един гол в последните си 9 срещи във Висшата лига, което го постави далеч пред всеки друг нападател в първенството като топ-реализатор за сезона за момента. Той обаче трябва да се бори с капитана Уейн Рууни и Хари Кейн, който пък на свой ред намери голова форма в последните срещи.

В последния мач между тези отбори Англия победи с 1:0. Това се случи през 2011-та година. Сега и двата отбора имат различен талант в съставите си. Испания разчита на задържането на топката и класта в средата на терена, но пък англичаните за пръв път от дълго време имат стабилни дефанзивни футболисти, едновременно притежаващи голям опит на най-високо ниво, но и младост и енергия. Едновременно с това внимание привличат и атакуващите играчи, най-вече в лицето на Варди и Кейн, докато испанците нямат изявен нападател към момента.

Прогноза: Испания - Англия 0:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Испания:

14 юни Беларус - Испания 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
05 септември Испания - Словакия 2:0 (Квалификация за Евро 2016)
08 септември Македония - Испания 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
09 октомври Испания - Люксембург 4:0 (Квалификация за Евро 2016)
12 октомври Украйна - Испания 0:1 (Квалификация за Евро 2016)

Англия:

14 юни Словакия - Англия 2:3 (Квалификация за Евро 2016)
05 септември Сан Марино - Англия 0:6 (Квалификация за Евро 2016)
08 септември Англия - Швейцария 2:0 (Квалификация за Евро 2016)
09 октомври Англия - Естония 2:0 (Квалификация за Евро 2016)
12 октомври Литва - Англия 0:3 (Квалификация за Евро 2016)

 

Досегашни срещи:

Испания - Англия

23 срещи
8 победи за Испания
3 равенства
12 победи за Англия
Голова Разлика: 39:24 за Англия

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134