Колумбия ще се опита да вземе скалпа на Меси и компания


FUTBOL-TV

Колумбия ще се опита да вземе скалпа на Меси и компания

Аржентина - Колумбия
Стадион: "Естадио Саусалито", Виня дел Мар
Дата: 27.06.2015 г.
Час: 02:30
Съдия: Роберто Гарсия (Мексико)


В най-интересния от 1/4-финалите на настоящото издание на Копа Америка схемата на турнира изправя един срещу друг съставите на Аржентина и Коломбия.

"Гаучосите", заедно с домакина Чили, завършиха без поражение в груповата фаза. В нея Лео Меси и компания стартираха с разочароващо реми 2:2 срещу Парагвай, пропилявайки два чисти гола аванс, но впоследствие "Ла албиселесте" записа два поредни, макар и пестеливи, успеха с по 1:0. Първо аржентинците се наложиха над Уругвай в дербито на най-титулуваните отбори в надпреварата, а в последния си двубой "лос гаучос" се справиха и с Ямайка. Единственият контузен в щаба на Аржентина е резервният страж Мариано Андухар, който пазеше в последния двубой от груповата фаза за своята родина.

Многомилионният тим на Колумбия се класира трудно до фазата на директните елиминации. "Лос кафетерос" хванаха последния влак, след като финишираха на 3-то място в своята група "С" и по този начин приключиха като втория най-добър трети отбор в групите. Колумбийците започнаха с шокираща загуба от Венецуела с 1:0, но във втория си мач играчите на Хосе Пекерман се наложиха със същия резултат над фаворита в групата Бразилия. В последния си мач Колумбия и Перу не си отбележиха гол. Ремито коства на "жълтите" халфът Едвин Валенсия. Играчът на бразилския Сантош скъса връзки на коляното и ще е извън терените до края на календарната година.

За последно двата отбора се изправиха един срещу друг на предишното издание на турнира. Тогава двубоят помежду им завърши наравно 0:0, като и двата отбора продължиха напред, въпреки ремито. Иначе на по-предишните две издания Аржентина и Колумбия отново мериха сили, като "гаучосите" на два пъти победиха с 4:2 и 3:0. Последната победа на "лос кафетерос" е от 1999 г., когато побеждават с 3:0.

Прогноза: Аржентина - Колумбия 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Аржентина:

01 април Аржентина - Еквадор 2:1 (Приятелска среща)
07 юни Аржентина - Боливия 5:0 (Приятелска среща)
14 юни Аржентина - Парагвай 2:2 (Копа Америка)
17 юни Аржентина - Уругвай 1:0 (Копа Америка)
21 юни Аржентина - Ямайка 1:0 (Копа Америка)

Колумбия:

30 март Колумбия - Кувейт 3:1 (Приятелска среща)
07 юни Колумбия - Коста Рика 1:0 (Приятелска среща)
14 юни Колумбия - Венецуела 0:1 (Копа Америка)
18 юни Бразилия - Колумбия 0:1 (Копа Америка)
21 юни Колумбия - Перу 0:0 (Копа Америка)


Досегашни срещи:

Аржентина - Колумбия

33 срещи
18 победи за Аржентина
7 равенства
8 победи за Колумбия
Голова Разлика: 64:34 за Аржентина

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197