Домакинът ще спира устрема на шампиона


FUTBOL-TV

Домакинът ще спира устрема на шампиона

Чили - Уругвай
Стадион: "Хулио Мартинес Преданос", Сантяго де Чили
Дата: 25.06.2015г.
Час: 02:30
Съдия:


В един от двата най-интересни 1/4-финални сблъсъци на Копа Америка един срещу друг се изправят тимовете на домакина на форума - Чили, който ще се опита да детронира действащия шампион на Южна Америка и най-титулуван отбор в надпреварата - Уругвай. Победителят от този сблъсък ще срещне спечелилия измежду двубоя Боливия - Перу.

Чили, заедно с Аржентина, бе един от тимовете, които се представиха най-добре в груповата фаза. "Ла Роха" завърши в своята група "А" с актив от 7 точки, дошли след 2 победи и 1 равенство. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли стартираха с 2:0 над Еквадор, впоследствие направиха драматично 3:3 с Мексико, а в последния си двубой разбиха Боливия с 5:0. За двубоя с Уругвай няма отсъстващи футболисти.

15-кратният първенец на Копа Америка се добра не особено лесно до фазата на директните елиминации. "Урусите" продължиха напред като най-добър трети отбор. Селекцията на Оскар Табарес завърши на 3-то място в своята група "В" с актив от 4 точки. "Ла селесте" започна с пестелива победа над Ямайка с 1:0, след това уругвайците отстъпиха със същия резултат от Аржентина, а в последния си мач не успяха да се победят с отбора на Парагвай за крайното 1:1. Така схемата на турнира отреди Уругвай да се изправи срещу амбицирания домакин Чили.

Двата отбора за последно се изправиха един срещу друг на предишното издание на Копа Америка пред 4 г., когато бяха в една група, а двубоят помежду им завърши 1:1. Тогава и Чили, и Уругвай продължиха напред, но чилийците бяха сензационно елиминирани от Венецуела на 1/4-финалите, докато "урусите" спечелиха трофея.

Прогноза: Чили - Уругвай 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Чили:

29 март Бразилия - Чили 1:0 (Приятелска среща)
06 юни Чили - Ел Салвадор 1:0 (Приятелска среща)
12 юни Чили - Еквадор 2:0 (Копа Америка)
16 юни Чили - Мексико 3:3 (Копа Америка)
20 юни Чили - Боливия 5:0 (Копа Америка)

Уругвай:

28 март Мароко - Уругвай 0:1 (Приятелска среща)
07 юни Уругвай - Гватемала 5:1 (Приятелска среща)
13 юни Уругвай - Ямайка 1:0 (Копа Америка)
17 юни Аржентина - Уругвай 1:0 (Копа Америка)
20 юни Уругвай - Парагвай 1:1 (Копа Америка)


Досегашни срещи:

Чили - Уругвай

77 срещи
16 победи за Чили
18 равенства
43 победи за Уругвай
Голова Разлика: 136:80 за Уругвай


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146