Дербито на върха в група А няма да излъчи победител


FUTBOL-TV

Дербито на върха в група А няма да излъчи победител

Чехия - Исландия
Стадион: "Доосан Арена", Пилзен
Дата: 16.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)


В неделя вечер на стадиона в град Пилзен ще се изиграе дербито на върха в група "А". Вторият във временното подреждане Чехия е домакин на сензацията Исландия.

Домакините започнаха с победа над сочения преди това за суперфаворит в групата тим на Холандия. Чехите победиха бронзовия медалист от последното Световно с 2:1 с гол в добавеното време на срещата, а в герой се превърна Пилар. След това "народни тим" победи със същия резултат и Турция в т.нар. "ад" на Истанбул, който остава само в съзнанието на югоизточните ни съседи като такъв. Възпитаниците на Павел Върба губеха в резултата, но в крайна сметка осъществиха пълен обрат. В последни си двубой чехите логично не допуснаха изненада срещу аутсайдера Казахстан, побеждавайки с 4:2 на "Астана Арена". И въпреки че има три победи до момента, Чехия заема 2-ро място в групата, тъй като головата разлика на отбора е по-лоша от тази на настоящия опонент.

Отборът на Исландия пък продължава да изумява със солидното си представяне до момента. Възпитаниците на треньорския тандем, състоящ се от шведската легенда Ларс Лагербак и исландеца Хелмир Халгримсон, се представят повече от добре до момента и след първите три мача имат 100%-ов актив от точки - 9, като исландците дори нямат допуснат гол във вратата си. Исландия започна с класика 3:0 над Турция у дома. Впоследствие отборът записа същия резултат и при гостуването си на Латвия, а в последния мач бе кулминацията в представянето на тима. Тогава Исландия победи с 2:0 фаворита в Холандия и затвори до голяма степен устата на критиците си, след като островитяните доказаха, че ще са фактор в своята група по пътя към Евро 2016 след по-малко от 2 години във Франция.

Чехия и Исландия са се изправяли само два пъти един срещу друг след разпада на Чехословакия. Двата отбора бяха заедно в една квалификационна група в зона "Европа" за Световното през 2002 г. и тогава си размениха по една победа.

Прогноза: Чехия - Исландия 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Чехия:

03 юни Чехия - Австрия 1:2 (Приятелска среща)
03 септември Чехия - САЩ 0:1 (Приятелска среща)
09 септември Чехия - Холандия 2:1 (Квалификация за Евро 2016)
10 октомври Турция - Чехия 1:2 (Квалификация за Евро 2016)
13 октомври Казахстан - Чехия 2:4 (Квалификация за Евро 2016)

Исландия:

04 юни Исландия - Естония 1:0 (Приятелска среща)
09 септември Исландия - Турция 3:0 (Квалификация за Евро 2016)
10 октомври Латвия - Исландия 0:3 (Квалификация за Евро 2016)
13 октомври Исландия - Холандия 2:0 (Квалификация за Евро 2016)
12 ноември Белгия - Исландия 3:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Чехия - Исландия

3 срещи
2 победи за Чехия
0 равенства
1 победа за Исландия
Голова Разлика: 7:4 за Чехия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221