Полша - Германия: Домакините са без шансове срещу шампиона


Н. Гавазов

Полша - Германия: Домакините са без шансове срещу шампиона

Полша - Германия
Стадион: "Национален стадион", Варшава
Дата: 11.10.2014г.
Час: 21:45
Съдия:

Полша посреща Германия в мач от група D на квалификационния турнир за класиране за финалите на Евро 2016 и ще се опита да запише първа победа над Бундестима.

Двата тима започнаха кампаниите си с победи. Както се очакваше, поляците с лекота се справиха с дебютанта Гибралтар. Възпитаниците на Адам Навалка разгромиха съперника си със 7:0, като в този мач Левандовски вкара четири попадения, а Гросицки оформи дубъл. Трябва да кажем обаче, че играчите на Гибралтар се предадоха едва след почивката и максимално затрудниха съперника си през първата част.

Световният шампион се наложи над Шотландия с 2:1, като от резултата си личи, че успехът не дойде лесно. Коравите британци през по-голяма част от времето успешно се бранеха и осъществиха няколко добри контраатаки, които можеха да доведат до получаването на по-различен резултат. Особено в края на мача, след втория гол на Мюлер, гостите в лицето на Морисън и Ания имаха добри възможности да променят хода на двубоя.

Германия е много неудобен съперник за Полша. Както се вижда от статистиката по-долу, поляците нямат нито една победа над Бундестима, като единственото, което "Дружина Полска" е постигала са 4 равенства и 8 гола в 12 мача. Като цяло, двата тима са играли само два официални мача. На домашния Мондиал през 2006 година Германия победи с 1:0, а след две годни на Евро 2008 Бундестимът триумфираше с 2:0.

Независимо от тази лоша статистика, в полския лагер цари оптимизъм.

"Знаем, че това е силен съперник, но нашата цел са трите точки", заяви защитникът на Борусия Дормунд Лукаш Пишчек.

"Не възнамеряваме само да се отбраняваме", каза пък Роберт Левандовки, който си припомни, че първото му попадение в Бундеслигата е срещу Мануел Нойер.

Настроение се усеща и в думите на Адам Навалка: "Може да победим Германия само с колективизъм".

От немския лагер избегнаха гръмки изявления, а предпочетоха да се съсредоточат върху подготовката за мача. Томас Мюлер обеща професионално отношение от всички, а Подолски заяви, че няма да празнува гол във вратата на съперника.

Световният шампион влиза в срещата с кадрови проблеми. За двубоя отпаднаха Марко Ройс, който се контузи в двубоя с Шотландия. Льов не извика и братята Бендер, а също така и Шмелцер. По-рано през седмицата Месут Йозил бе върнат на Арсенал, а в началото на сбира се разбра, че Юлиан Дракслер няма да вземе участие в двубоя с поляците. Под въпрос е Андре Шюрле.

Домакините нямат проблеми с кадрите, така че Навалка ще има възможност да избере най-доброто, с което разполага.

Предполага се, че началото на мача ще бъде равностойно. Домакините ще започнат с ентусиазъм, подкрепен от трибуните, докато гостите ще играят по-внимателно, с повече задържане на топката. Може би илюзията за равностоен двубой ще завърши някъде в първия четвърт час на мача, когато всички карти бъдат свалени. От този момент се очаква световният шампион да установи контрол върху играта и оттук нататък всичко опира до реализиране на положенията за гол от страна на гостите и работата на Шчесни на вратата. Възможно е поради една или друга причина двубоят да завърши без победител, но класата на немците ни кара да предположим, че по-вероятният резултат е победа за колектива на Льов.

Прогноза: Полша - Германия 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Полша:

20 януари Молдова - Полша 0:1 (Приятелска среща)
05 март Полша - Шотландия 0:1 (Приятелска среща)
13 май Германия - Полша 0:0 (Приятелска среща)
06 юни Полша - Литва 2:1 (Приятелска среща)
07 септември Гибралтар - Полша 0:7 (Квалификация за Евро 2016)

Германия:

04 юли Франция - Германия 0:1 (СП 2014, 1/4-финал)
08 юли Бразилия - Германия 1:7 (СП 2014, 1/2-финал)
13 юли Германия - Аржентина 1:0 сл. прод. (СП 2014, Финал)
03 септември Германия - Аржентина 2:4 (Приятелска срещаа)
07 септември Германия - Шотландия 2:1 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

Полша - Германия

12 срещи
0 победи за Полша
4 равенства
8 победи за Германия
Голова Разлика: 24:8 за Германия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
125