България и Хърватия ще поделят по точка


FUTBOL-TV

България и Хърватия ще поделят по точка

България - Хърватия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 10.10.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Матеу Лаос (Испания)

България приема Хърватска на стадион "Васил Левски" в европейска квалификация. Преди този двубой най-много се изговори и изписа за високомерното поведение на гостите. По-голямата част от медиите в Хърватия направиха няколко любопитни сравнения, с които стигнаха до извода, че не може да се прави съпоставка между играчите на двата отбора. Коефициентите в букмейкърските къщи също са на страната на Хърватия, но прогнозата на Futbol-tv е за знак Х.

Селекционерът на "трикольорите" Любослав Пенев има доста въпросителни преди този мач. Супер Любо се слави с това, че много рядко излиза на терена с един и същи състав и почти винаги прави промени, вероятно с цел за изненада на противника. В защита са сигурни единствено Бодуров и Данчо Минев. Братът на последния - Веселин също може да бъде титуляр, ако Пенев заложи на Манолев като крило. В центъра на отбраната, място ще получи още или Апостол Попов, или Александър Александров. Футболистът на ЦСКА лекува известно време травма, но по всичко личи, че вече е напълно готов. Александров от своя страна направи доста грешки при двубоя на Лудогорец с Реал Мадрид, една, от които коства победното попадение на Бензема.

В халфовете линия ще се заложи на Гаджев и Георги Илиев, като не е изключено да се започне и с трети опорен халф в лицето на Симеон Славчев. Георги Миланов и Ивелин Попов изглежда имат гарантирани титулярни места, като не е изключено в игра да се появи и някои измежду Сашо Тонев и Мишо Александров. Пенев може да излезе и без типичен таран, но в случай, че това не стана, за титулярно място ще спорят Гълъбинов и Мицански. Вратарският пост също крие малка загадка, тъй като Николай Михайлов отново попадна в групата на тима и ще се конкурира с Владо Стоянов, като стражът на Лудогорец има по-големи шансове да стартира под рамките на вратата.

Един от по-сериозните проблеми пред Нико Ковач се появи в часовете преди мача. Селекционерът на хърватите трябваше да направи принудителна промяна в състава си преди визитата на България. Тя бе наложена от проблемите със стомаха на бранителя на Ливърпул Деян Ловрен, който не отпътува за българската столица. На негово място спешно бе извикан централният защитник на Панатинайкос Гордън Шиленфелд. Позицията на Ловрен в центъра на защитата до Ведран Чорлука все пак ще бъде дадена на Домагой Вида (Динамо Киев), докато извиканият по спешност Шиленфелд ще седне на пейката.

Ковач вероятно ще постави още един вътрешен халф в близост до двете звезди Лука Модрич и Иван Ракитич, като това най-вероятно ще бъде младият футболист на Динамо Загреб Марсело Брозович. В случай, че тази рокада в състава на "шахматистите" стане факт, то постройката на гостите ще се промени на 4-3-3.

Вратар на Хърватия ще бъде съотборникът на Димитър Бербатов в Монако Даниел Субашич. Дарио Сърна и Иван Стринич се очаква да започнат на позициите на крайни бранители. Марио Манджукич ще води атаката на отбора, като отляво на атаката ще започне възстановеният от контузия Иван Перишич. Нико Ковач има колебания за десния фланг на атаката, където селекционерът има богат избор. Там той може да заложи на опитния Ивица Олич или на младата звезда на Барселона Ален Халилович.

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ХЪРВАТИЯ 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

България:

11 октомври Армения - България 2:1 (Квалификация за СП 2014)
15 октомври България - Чехия 0:1 (Квалификация за СП 2014)
05 март България - Беларус 2:1 (Приятелска среща)
23 май България - Канада 1:1 (Приятелска среща)
09 септември Азербайджан - България 1:2 (Квалификация за Евро 2016)

Хърватия:

12 юни Бразилия - Хърватия 3:1 (СП 2014, Група А)
19 юни Камерун - Хърватия 0:4 (СП 2014, Група А)
23 юни Хърватия - Мексико 1:3 (СП 2014, Група А)
04 септември Хърватия - Кипър 2:0 (Приятелска среща)
09 септември Хърватия - Малта 2:0 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

България - Хърватия

6 срещи
1 победа за България
2 равенства
3 победи за Хърватия
Голова Разлика: 12:5 за Хърватия

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211