Днес ще станат известни градовете-домакини на Евро 2020


Н. Гавазов

Днес ще станат известни градовете-домакини на Евро 2020

Днес на церемония в Женева ще бъдат определени градовете-домакини на Евро 2020. Както е известно, изпълнителният комитет на УЕФА трябва да избере 13 асоциации/градове. 12 от тях ще получат стандартен пакет мачове (три мача от груповата фаза и един 1/8-финал или ¼-финал. От България шанс да получи стандартен пакет има София.

За стандартния пакет се борят също така Баку (Азербайджан), Минск (Беларус), Брюксел (Белгия), Копенхаген (Дания), Скопие (Македония), Будапеща (Унгария), Йерусалим (Израел), Рим (Италия), Амстердам (Холандия), Дъблин (Ирландия), Букурещ (Румъния), Глазгоу (Шотландия), Билбао (Испания), Стокхолм (Швеция), Санкт Петербург (Русия), Кардиф (Уелс).

Освен това, една заявка от кандидатите ще получи правото да приеме полуфинала и финала (Лондон или Мюнхен). Загубилият спора ще претендира за стандартен пакет.

Решението за провеждане на турнира в редица градове от Европа бе прието от изпълнителния комите на УЕФА по време на заседание в Лозана през 2012 година и е свързано с 60-годишния юбилей от първата Купа на Европа. Тогава мачовете се играха в различни страни на Стария континент.

 

  Сподели
128