Меси: Накарахме критиците на Аржентина да мълчат


И. Ангелов

Меси: Накарахме критиците на Аржентина да мълчат

Нападателят на Барселона и Аржентина, Лео Меси, заяви, че заедно със своите колеги от националния отбор на Световната купа са успели да затовят устите на критиците, макар Германия да спечели Световната купа след победа с 1:0 при продължения на финала на турнира в Бразилия.

Изненадващо, Меси спечели и Златната топка за най-добър играч на турнира, макар това решение да бе критикувано от имена като Диего Марадона, Сеп Блатер и Алесандро Неста:

"Ние дадохме всичко от себе си, но не успяхме да постигнем целта си. Но все пак зарадвахме родината си като достигнахме финал. Когато пътувахме за Бразилия имаше много въпросителни около формата ни от много хора и медии. Това обаче ни направи по-силни от всякога. Искаме само да продължим да печелим и да радваме родината."

Треньорът на Аржентина - Алехандро Сабеля, потвърди думите на Меси, изразявайки гордост от достигането до финал:

"Аз съм един от 40-те милиона аржентинци, не съм над тях. Аз се гордея с тази група, те дадоха телата и душите си във всеки мач, всяко действие на терена. Това ентусиазира хората. Те разбраха, че всички в отбора искат и ще направят всичко."

  Сподели
206