Блатер: Оценявам 9 от 10 Световната купа, Меси е изненада


И. Ангелов

Блатер: Оценявам 9 от 10 Световната купа, Меси е изненада

Президентът на ФИФА, Сеп Блатер, обяви, че според него Световното първенство в Бразилия тази година е било няколко нива над последното такова - в Южна Африка през 2010-та. Блатер даде оценка 9.25 от 10 за цялостното представяне на турнира и събитията, свързани с него.

Състезанието приключи вчера с победата на Германия над Аржентина с 1:0 след продължения:

"Световната купа бе голям успех. Подобрихме се доста от преди 4 години в Южна Африка. Това е 10-ата ми Световна купа и 5-ата като президент. Това прави всичко толкова специално, както специално бе качеството на футбола и интензивността на мачовете."

"Ние се консултирахме с нашите компютри и фейсбуци и решихме, че оценка 9.25 от 10 е достатъчна, тъй като перфектното не съществува във футбола."

78-годишният заговори и за подсилване на мерките срещу расизма:

"Не съм доволен от начина, по който се борехме срещу расизма."

В края на пресконференцията бразилски журналист попита Блатер за корупцията по време на организирането на турнира, но президентът отговори агресивно: "Слушайте, госпожице, когато говорите за корупция, трябва да представите доказателства..."

За наболялата от вчера тема - Лео Меси и Златната топка, Блатер каза:

"Бях малко изненадан, когато видях Меси да се покачва като най-добър играч в състезанието. Ако сравним началото с края на турнира и как Аржентина стигна до финал, може би ще открием причината."

  Сподели
138