Фьорстер: Франция играе по-добре без Рибери


Н. Гавазов

Фьорстер: Франция играе по-добре без Рибери

Бившият защитник на националния отбор на Германия и пряк участник в "Севилската драма" през 1982 година Карл-Хайнц Фьорстер сподели мнението си за предстоящата среща от четвъртфиналите на Световното първенство по футбол между Франция и Германия.

- Кой ще е полуфиналист?

- Надявам се да бъде Германия. Това е от тези случаи, когато не играем впечатляващо, но за сметка на това успешно. Трябва да призная, че Алжир бе добър, а немците показаха средна игра. Но мисля, че сега ще се представим по-добре. Мачът ще е труден, тъй като французите са много по-силни, отколкото преди 4 години. Вярвам в успеха. Тези дни често си спомням за нашите схватки през 1982 и 1986 година, в които взехме връх.

- През 1958... (тогава Франция побеждава Германия с 6:3)

- Това бе много отдавна

- Франция без Рибери играе по-добре, отколкото с него?

- Струва ми се, че сега французите са по-сплотени и по-добре играят като отбор. Знаят, че топ-играчът не е с тях и се стараят да компенсират отсъствието му с колективни действия. Със себераздаване.

- Прогноза за Франция - Германия

- 2:1 в наша полза.

- А кой ще стане световен шампион?

- Германия ще стигне до финала. Явно на полуфинала ще играе с Бразилия, но знаете ли, не смятам днешната Бразилия за силен отбор. Моят вариант е Германия - Холандия. Както 1974 година. И победата ще е за Германия.

 

  Сподели
129