Лукаку се справи със САЩ за 15 минути (видео)


И. Ангелов

Лукаку се справи със САЩ за 15 минути (видео)

Белгия и САЩ не успяха да си вкарат гол в редовните 90 минути на осминафиналната среща между двата тима на Световната купа. Появилият се в началото на продълженията Ромелу Лукаку обаче отново се превърна в герой за "червените дяволи", след като до края на първото продължение асистира и вкара за 2:0, преди Грийн да върне гол за крайното 2:1.

В първата част главно действащо лице бе Тим Хауърд, който лиши белгийците на няколко пъти от голове. Най-вече пропуски видяхме от 19-годишния Ориджи на върха на атаката.

Статуквото се запази във втората част, като младокът някак пропусна изключителни възможности. В 56-ата минута той нацели и гредата, когато бе намерен от Алредвайрелд на добра позиция. Последваха ситуации пред Азар, Фелаини, Де Брюйне и Ориджи, но Хауърд бе невероятен. В последната минута от редовното време пък за САЩ се откри най-добрата възможност в мача, когато Вондоловски се оказа сам срещу Куртоа, и стреля високо и неточно.

В началото на продълженията на срещата Лукаку замени Ориджи и Белгия заигра по-добре в завършващата част. След 2 минути игра Лукаку напредна от дясно, върна топката за Де Брюйне, който успя да се обърне в наказателното поле и да вкара за 1:0.

В 105-ата минута отново двамата бяха замесени в гола, когато крилото изведе Лукаку в наказателното поле, и той матира Хауърд. 

Американците обаче не се отказаха. В началото на второто продължение Алехандро Бедоя бе заменен от Джулиан Грийн, който върна гол с първото си отиграване. Отиграването му бе от висока класа в случая. Импулсът от попадението не напусна САЩ до края на продълженията, но при няколко добри ситуации резултатът все пак остана непроменен.

Taка Белгия ще срещне Аржентина на четвъртфиналната фаза от Световното първенство.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
165