Германия проби М'Боли в продълженията (видео)


И. Ангелов

Германия проби М'Боли в продълженията (видео)

Срещата от осминафиналната фаза на Световната купа в Бразилия межру Германия и Алжир ни предостави шоу на вратарите Мануел Нойер и Райс М'Боли. Двамата най-добри играчи на терена успяха да задържат нулевото равенство целите 90 минути, преди в продълженията Шюрле и Йозил да вкарат за 2:0, преди в самия край Джабу да върне гол - 2:1.

До 45-ата минута Германия бе поставена в шок от прекрасната игра в атака на Алжир. Използвайки човек на ръба на засадата в няколко случаи се наложи Нойер да спасява своята отбрана, излизайки далеч пред наказателното поле. От другата страна на терена пък Мюлер и Гьотце бяха лишени от голове заради добрата игра на М'Боли.

Германците вдигнаха оборотите във втората част, а М'Боли продължи да държи вратата си заключена. Появилият се като резерва Андре Шюрле пробва на няколко пъти вратаря, който се прояви и с акробатични спасявания срещу Лам и Мюлер. 

В 70-ата минута Шкодран Мустафи се контузи за германците и в игра се появи Сами Кедира. След напрегнати последни минути обаче до гол не се стигна и във вратата на Германия, и в тази на Алжир, макар положения да не липсваха.

В началото на продълженията Андре Шюрле успя да открие резултата. Това стана в 92-ата минута, когато Мюлер игра добре по крилото и центрира ниско за Шюрле, който преодоля М'боли от непосредствена близост. Алжир не се предаде и в 101-ата минута късметът спаси Германия, когато Мустафа се намери на добра позиция около дузпата без никой да му пречи при един корнер, но стреля неточно.

Умората каза своето във втората част от продълженията за Алжир, и прекомерните усилия, които тимът положи да се върне в мача, се отразиха в нов гол в 120-ата минута, когато Йозил завърши една атака за 2:0. В ответната атака Фегхули центрира добре и Джабу успя да матира Нойер с мощен удар от воле, но това бе всичко днес.

Така Франция и Германия ще се срещнат на "Маракана" в четвъртфиналната фаза на турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
152