Белгия ще завърши с максимален брой точки група Н


FUTBOL-TV

Белгия ще завърши с максимален брой точки група Н

Южна Корея - Белгия
Стадион: "Арена Коринтианс", Сао Пауло
Дата: 26.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Бенджамин Уилямс (Австралия)

В може би най-малко вълнуващия двубой част от програмата на последната група "Н", един срещу друг излизат съставите на Южна Корея и Белгия. Азциатците все още имат хипотетични, макар и малки, надежди за участие на осминафиналите, докато "червените дяволи" свършиха своята работа и са едноличен лидер кръг преди края с две победи от два мача.

Отборът на Южна Корея постигна до известна степен изненадващ резултат в първия си мач от групата, завършвайки наравно 1:1 с единия сочените за фаворити в нея тим на Русия. След скучно първо полувреме двата отбора си размениха по един гол през втората част. Южна Корея откри резултата след фрапантна грешка на Акинфеев. Стражът на Русия изпусна топката след удар на Лий Кеун-Хо и тя мина зад голлинията. Радостта на корейците обаче бе кратка, тъй като шест минути по-късно резервата Александър Кержаков се възползва от продължително разбъркване и няколко рикошета в наказателното поле на Южна Корея и изравни.

Следващият двубой на азиатците обаче не бе никак добър за тях. Играчите на Хонг Мюнг-Бо бяха пометени от Алжир с 4:2, като за първи път отбор от Африка вкара 4 гола в един мач на Мондиал. Герои за "пустинните лисици" бяха Слимани, Алиш, Джебу и Брахими, а корейците реализираха чрез Хюн-Мин в началото на втората част за 1:3, а Жа-Чеол в 72-ата минута оформи крайния резултат. Заради по-лошата си голова разлика Южна Корея остава на дъното в група "Н". Ако искат азиатците да продължат напред, трябва да победят Белгия с четири гола разлика и да се надяват на нулево реми между Алжир и Русия. Всички в лагера на Южна Корея са на линия за мача с Белгия.

Фаворитът в група "Н" Белгия свърши своята работа и очаквано ще играе на осминафиналите. След трудната начална победа над Алжир с 2:1, в последния си двубой играчите на Марк Вилмотс се наложиха отново с много мъка над сочения за основен претендент състав на Русия с 1:0. Единственото попадение в срещата падна в 88-ата минута, когато 19-годишният младок Дивок Ориги засече топката след пробив отляво и направи безпомощен стража на "Сборная". Преди това мачът се развиваше равностойно, като и двата отбора имаха на периоди по-опасни изяви.

Ако Белгия успее да запази лидерската си позиция и след последния кръг в груповата фаза, по всяка вероятност "червените дяволи" ще срещнат втория в група "G", като на този етап най-реалният съперник е САЩ, но все пак и в нея нищо не е ясно и отборите на Португалия, и Гана все още се надяват на участие на елиминациите. Под въпрос за мача с Южна Корея е Томас Вермаелен. Бранителят на Арсенал се контузи по време на зaгрявката преди срещата с Русия и до последно няма да е ясно дали ще може да вземе участие в двубоя.

Двата отбора вече са се изправяли два пъти един срещу друг на световни футболни финали. През 1990 г. Белгия и Южна Корея бяха в една група, а тогва европейците победиха с 2:0. На форума през 1998 г. съдбата отново събра двата състава заедно, но тогава срещата помежду им завърши наравно 1:1.

Въпреки не до такава степен задоволителните изяви на Белгия в предишните два мача на отбора в груповата фаза, е по-реално "червените дяволи" да постигнат трета победа над в пъти по-скромния тим на Южна Корея, като по този начин играчите на Марк Вилмотс ще завършат надпреварата в група "Н" с актив три победи от три мача.

Пргогноза: Южна Корея - Белгия 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Южна Корея:

05 март Гърция - Южна Корея 0:2 (Приятелска среща)
28 май Южна Корея - Тунис 0:1 (Приятелска среща)
10 юни Гана - Южна Корея 4:0 (Приятелска среща)
18 юни Русия - Южна Корея 1:1 (СП 2014, Група Н)
22 юни Южна Корея - Алжир 2:4 (СП 2014, Група Н)

Белгия:

26 май Белгия - Люксембург 5:1 (Приятелска среща)
01 юни Швеция - Белгия 0:2 (Приятелска среща)
07 юни Белгия - Тунис 1:0 (Приятелска среща)
17 юни Белгия - Алжир 2:1 (СП 2014, Група Н)
22 юни Белгия - Русия 1:0 (СП 2014, Група Н)


Досегашни срещи:

Южна Корея - Белгия

3 срещи
0 победи за Южна Корея
1 равенство
2 победи за Белгия
Голова Разлика: 5:2 за Белгия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
229