Франция ще убие надеждите на Еквадор


FUTBOL-TV

Франция ще убие надеждите на Еквадор

Еквадор - Франция
Стадион: "Маракана", Рио де Жанейро
Дата: 25.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Нумандиес Доуе (Кот д'Ивоар)

В най-интересния мач от последните срещи в програмата на група "Е" един срещу друг се изправят вторият и първият в класирането. Отборът на Еквадор все още не си е гарантирал мястото на осминафиналите, тъй като конкурентът Швейцария му диша във врата, докато фаворитът в групата Франция очаквано се класира за фазата на елиминациите.

Еквадор мечтае да намери място сред шестнадесетте най-силни отбори на Мондиала. За целта обаче играчите на Рейналдо Руеда трябва да победят солидния отбор на Франция, за да бъде участието им на 100% сигурно. Ако все пак еквадорците загубят срещу "петлите", тогава трябва да се надяват и прекият претендент Швейцария също да загуби двубоя си срещу Хондурас, тъй като дори точка срещу аутсайдера би класирала "кръстоносците" на осминафиналите за сметка на Еквадор. Реми срещу Франция би свършило работа на южноамериканците само ако и Швейцария загуби или завърши наравно с Хондурас, тъй като показателите на Еквадор са по-добри от тези на играчите на Отмар Хитцфелд, който значително си усложниха задачата в групата с тежката загуба от Франция в предишния кръг и сега трябва да разчитат "петлите" да победят Еквадор, а Швейцария да се наложи над Хондурас.

Иначе Еквадор постигна първа победа на тазгодишните световни финали. След драматичната загуба от Швейцария в първия мач, която дойде в третата минута на даденото от съдията продължение, Еквадор успя да осъществи пълен обрат над аутсайдера Хондурас, побеждавайки го с 2:1. В герой за родината си се превърна Енер Валенсия, който с двете си попадения в 34-ата и 65-ата минути остави Еквадор в играта. За решителния сблъсък с Франция в лагера на Еквадор няма липсващи футболисти.

Отборът на Франция ниже гол след гол. След като играчите на Дидие Дешан победиха с 3:0 Хондурас в последния си мач "петлите" разбиха Швейцария с 5:2, като всичките попадения бяха дело на различни футболисти. Франция дръпна набързо с 3:0 преди почивката чрез попадения на Жиру, Матюди и Валбуена, а "сините" изпуснаха и дузпа. През втората част Бензема и Сисоко направиха резултата разгромен, но швейцарците все пак върнаха две почетни попадения чрез Джемайли и Джака. За мача с Еквадор наказан е Йоан Кабай, а защитниците Мамаду Сако и Лоран Кошчелни са под въпрос, тъй като са с травми след двубоя с Швейцария, и по всяка вероятност Дидие Дешан ще ги остави на пейката да се възстановяват за осминафиналите.

Двата отбора са се срещали един път преди днешния сблъсък. В контролна среща през 2008 г. Франция победи Еквадор с 2:0.

"Петлите" къде изненадващо, с оглед драматичния начин по който се класираха за световното, къде не, демонстрират много добър и резултатен футбол до момента. Въпреки това не липсват критици, които заявиха, че Франция попадна в сравнително лесна група и че истинската класа на отбора ще си проличи на осминафиналите. Все пак напълно реално е "петлите" да постигнат три от три в група "Е" и да отидат още по-мотивирани за фазата на директните елиминации.

Прогноза: Еквадор - Франция 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Еквадор:

17 май Холандия - Еквадор 1:1 (Приятелска среща)
31 май Мексико - Еквадор 3:1 (Приятелска среща)
04 юни Еквадор - Англия 2:2 (Приятелска среща)
15 юни Швейцария - Еквадор 2:1 (СП 2014, Група Е)
21 юни Хондурас - Еквадор 1:2 (СП 2014, Група Е)

Франция:

27 май Франция - Норвегия 4:0 (Приятелска среща)
01 юни Франция - Парагвай 1:1 (Приятелска среща)
08 юни Франция - Ямайка 8:0 (Приятелска среща)
15 юни Франция - Хондурас 3:0 (СП 2014, Група Е)
20 юни Швейцария - Франция 2:5 (СП 2014, Група Е)


Досегашни срещи:

Еквадор - Франция

1 среща
0 победи за Еквадор
0 равенства
1 победа за Франция
Голова Разлика: 2:0 за Франция

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172