Швейцария ще вземе своето срещу аутсайдера Хондурас


FUTBOL-TV

Швейцария ще вземе своето срещу аутсайдера Хондурас

Хондурас - Швейцария
Стадион: "Арена Амазония", Манаус
Дата: 25.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Нестор Питана (Аржентина)

В последен двубой от програмата в група "Е" един срещу друг излизат съставите на Хондурас и Швейцария. Двубоят е от огромно значение най-вече за символичните гости, които остават с реални шансове за участие във фазата на елиминациите, но в същото време трябва да се надяват Еквадор да не победи Франция в другия сблъсък.

Отборът на Хондурас е с микроскопични шансове за участие във фазата на елиминациите. "Лос катрачос" имат две поражения на сметката си до момента и едва ли ще съумеят да сторят чудото и то точно срещу Швейцария. Първо Франция разби с 3:0 момчетата на Луис Фернандо Суарес, а в следващия и Еквадор се наложи с 2:1. За мача с Швейцария в лагера на Хондурас няма контузени или наказани играчи, а звездата Уилсън Паласиос отново е на линия, след като бе наказан за двубоя срещу Еквадор.

За да продължи напред, Хондурас трябва да продължи с пет гола разлика Швейцария и да се надява в същото време Еквадор да загуби от Франция - обстоятелства, които граничат с невъзможното.

Швейцария започна по отличен начин участието си на мондиала. В първия си двубой "кръстоносците" постигнаха драматична победа над Еквадор с 2:1 след гол в 93-ата минута на Сеферович, но в следващия мач на алпийската държава нещата не развиха никак благополучно, тъй като играчите на легендата Отмар Хитцфелд бяха пометени от Франция с 5:2, като "петлите" изпуснаха и дузпа. Аут за двубоя е Стив фон Берген, който получи неприятна аркада по време на срещата с Франция.

Двата отбора имат пресни спомени от последния двубой помежду им, който бе преди 4 години на световното в ЮАР. Тогава срещата изненадващо, най-вече за отбора на Швейцария, който преди това бе победил Испания, завърши 0:0.

Швейцария се нуждае от задължителна победа в мача срещу аутсайдера Хондурас, тъй като "кръстоносците" заемат трето място в класирането с еднакъв точков актив с Еквадор, но швейцарците имат по-лоша голова разлика от южноамериканците. Така възпитаниците на Отмар Хитцфелд освен, че трябва да победят Еквадор, трябва да се надяват в същото време Франция да запише три от три в група "Е", за да може Швейцария да се промъкне на осминафиналите.

Прогноза: Хондурас - Швейцария 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Хондурас:

30 май Хондурас - Турция 0:2 (Приятелска среща)
02 юни Хондурас - Израел 2:4 (Приятелска среща)
07 юни Англия - Хондурас 0:0 (Приятелска среща)
15 юни Франция - Хондурас 3:0 (СП 2014, Група Е)
21 юни Хондурас - Еквадор 1:2 (СП 2014, Група Е)

Швейцария:

05 март Швейцария - Хърватия 2:2 (Приятелска среща)
30 май Швейцария - Ямайка 1:0 (Приятелска среща)
03 юни Швейцария - Перу 2:0 (Приятелска среща)
15 юни Швейцария - Еквадор 2:1 (СП 2014, Група Е)
20 юни Швейцария - Франция 2:5 (СП 2014, Група Е)


Досегашни срещи:

Хондурас - Швейцария

1 среща
0 победи за Хондурас
1 равенство
0 победи за Швейцария
Голова Разлика: 0:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160