Босна и Херцеговина ще запише победа за престиж срещу Иран


FUTBOL-TV

Босна и Херцеговина ще запише победа за престиж срещу Иран

Босна и Херцеговина - Иран
Стадион: "Арена Фонте Нова", Салвадор
Дата: 25.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)

В прощален двубой за дебютанта на Мондиал 2014 - Босна и Херцеговина, балканската държава ще даде всичко от себе си, за да напусне Бразилия с гордо вдигната глава. В същото време, въпреки драматичната загуба от Аржентина, съставът на Иран продължава да се надява на участие във фазата на директните елиминации, но за целта азиатците трябва да победят своя опонент с поне два гола разлика и да се надяват отборът на Нигерия да загуби от Аржентина.

Босна и Херцеговина напуска по безславен и донякъде незаслужен начин първото си участие на световни футболни финали. Балканците стартираха със загуба в дебюта си на най-престижния форум на планетата, където загубиха от двукратния световен шампион Аржентина с 2:1, като играчите на Сафет Сушич оставиха доста добри впечатления и с малко повече късмет можеха да измъкнат поне точка в двубоя срещу именития си опонент.

В следващия си двубой срещу Нигерия Босна и Херцеговина отново претърпя поражение, но този път с 1:0, което се оказа достатъчно за отпадането на тима. Двубоят срещу "суперорлите" отново ще се запомни най-вече с неадекватните съдийски решения. Гол на звездата в босненския състав Един Джеко беше отменен в средата на първото полувреме заради отсъдена несъществуваща засада. Босненците имаха също така претенции за фаул в атака при гола на нигерийците, но те не бяха взети под внимание. След двубоя повечето футболисти на Босна показаха буйния си балкански нрав и се нахвърлиха срещу новозеландския съдия О'Лиъри. Единствено селекционерът Сафет Сушич заяви, че не бива да се вини реферът за това, че неговите възпитаници не бяха по-дейни във фаза атака.

За прощалния двубой с Иран в лагера на Босна и Херцеговина няма липсващи състезатели.

Отборът на Иран се представи повече от достойно в последния си двубой срещу един от фаворитите на Мондиала Аржентина. "Персийците" успяха да удържат 90 минути срещу "гаучосите", но в първата минута на добавеното време капитулираха пред гения на Лео Меси, който за пореден път измъкна родината си от срамен резултат чрез блестящ гол в далечния ъгъл, с който матира стража на Иран. Няколко минути преди края нападателят на Иран Джоочанеджад излезе сам срещу стража на "Ла албиселесте", но не успя да вкара, а преди това съдията не отсъди чиста дузпа за иранците за нарушение срещу Ашкан Дежага. Няколко минути по-рано Иран пропусна отново чрез Джоочанеджад, който насочи кълбото опасно с глава, но вратарят Ромеро отрази.

След края на срещата наставникът на Иран Карлош Кейрош заяви, че Меси и съдията са били разликата в двубоя. Бившият наставник на Реал Мадрид сподели, че се надява ФИФА да обърне сериозно внимание на реферите за в бъдеще.

Преди днешния двубой двата отбора са се изправяли три пъти един срещу друг и то все в приятелски срещи. Статистиката е на страната на Иран, които са победили във всеки един от мачовете. Първият успех на азиатците е през 2005 г. с 2:1, а година по-късно Иран постига по-изразителна победа с 5:2. Последният двубой между Босна и Иран е през 2009 г., а "персийците" отново побеждават, само че с 2:3.

И Босна и Херцеговина, и Иран се представиха достойно на Мондиал 2014. И ако за балканците приказката приключва, то азиатците все още могат да се надяват на чудото, но за целта трябва на всяка цена да победят Босна и да се надяват Аржентина да се наложи над Нигерия. Въпреки това, едва ли ще станем свидетели на такъв тип развръзка, тъй като според нас Босна и Херцеговина ще запише първа победа на световно първенство.

Прогноза: Босна и Херцеговина - Иран 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Босна и Херцеговина:

05 март Босна и Херцеговина - Египет 0:2 (Приятелска среща)
31 май Босна и Херцеговина - Кот д'Ивоар 2:1 (Приятелска среща)
04 юни Мексико - Босна и Херцеговина 0:1 (Приятелска среща)
16 юни Аржентина - Босна и Херцеговина 2:1 (СП 2014, Група F)
22 юни Нигерия - Босна и Херцеговина 1:0 (СП 2014, Група F)

Иран:

26 май Черна гора - Иран 0:0 (Приятелска среща)
30 май Иран - Ангола 1:1 (Приятелска среща)
08 юни Тринидад и Тобаго - Иран 0:2 (Приятелска среща)
16 юни Иран - Нигерия 0:0 (СП 2014, Група F)
21 юни Аржентина - Иран 1:0 (СП 2014, Група F)


Досегашни срещи:

Босна и Херцеговина - Иран

5 срещи
0 победи за Босна и Херцеговина
1 равенство
4 победи за Иран
Голова Разлика: 16:7 за Иран

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178