Бразилия завърши като лидер в групата (видео)


И. Ангелов

Бразилия завърши като лидер в групата (видео)

Бразилия успя да победи Камерун с 4:1 в последния трети кръг от груповата фаза на Световната купа. Днес Неймар на два пъти и Фред решиха нещата в полза на домакините, докато в другата среща от Група А Мексико успя да победи Хърватия с 3:0, като така продължава заедно със Селесао.

Бразилия започна много силно днес, като Неймар изглеждаше в прекрасно настроение и форма. След няколко добри ситуации той откри резултата в 17-ата минута, когато Луис Густаво го намери на добра позиция в наказателното поле и той пласира топката по земя в ъгъла на вратата. Последва шанс пред Фред, и Хълк пробва късмета си.

В 26-ата минута обаче Камерун изравни. След нацелена греда в предната ситуация тук се стигна до гол, когато Ниом се справи с Алвеш от ляво, пусна успоредна топка, която премина близо до трима бранители и на крака на Матип от непосредствена близост - 1:1.

В 34-ата минута една избита топка бе подадена на Неймар от Марсело, той напредна към наказателното поле, финтира и стреля през краката на бранител, отново по земя в обратния на вратаря ъгъл - 2:1.

В началото на второто полувреме всичко се реши, когато Фред вкара с глава центрирането на втора греда от Давид Луис. Това не бе всичко в срещата, след като Хълк и Неймар продължиха да показват добра игра. Те бяха заменени от Рамирес и Вилиан, а това доведе до гол на Фернандиньо в 84-ата минута, когато с Оскар организираха добра атака.

Така Бразилия продължава напред като лидер в групата, последвана от Мексико. Хърватия остава трета с 4 точки по-малко от лидерите, а Камерун няма събран актив.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
124