Колумбия ще завърши с пълен точков актив


FUTBOL-TV

Колумбия ще завърши с пълен точков актив

Япония - Колумбия
Стадион: "Арена Пантанал", Куяба
Дата: 24.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

В последен двубой от програмата на група "С" Япония ще направи всичко възможно да се класира за фазата на елиминациите, но задачата няма да лесна, тъй като срещу "самураите" излиза най-добрият отбор в групата Колумбия, който вече си осигури участие на осминафиналите.

До момента азиатската държава има в актива си само 1 спечелена точка, която дойде в последния двубой на тима срещу Гърция. Преди това Япония загуби от Кот д'Ивоар с 2:1, след като допусна африканците да осъществят пълен обрат само в рамките на две минути през втората част на мача. Иначе в двубоя срещу "елините" играчите на Алберто Дзакерони бяха по-дейният от двата отбора на терена, но въпреки това не успяха да отбележат гол и така мачът завърши без победител 0:0. Японците владееха топката в 2/3 от игровото време, но така и не стигнаха до някакво чисто положение пред вратата на Карнезис, а за капак на всичко "самураите" не успяха да се възползват и факта, че от 38-ата минута бяха и с човек повече на терена, след като капитанът на гърците Костас Кацуранис си изкара два бързи жълти картона и бе изгонен.

След края на срещата Йошито Окубо изрази огорчението си след нулевото равенство с Гърция, обвинявайки южните ни съседи, че са "паркирали автобуса пред голлинията". Наставникът на Япония Алберто Дзакерони пък бе по-сдържан и заяви, че в играта на неговите възпитаници е имало брак, като най-големият недостатък е бил липсата на завършващ удар. За двубоя с Колумбия под въпрос е само Макото Хасебе.


Очаквано фаворитът Колумбия си гарантира участие във фазата на директните елиминации. Южноамериканците са с пълен точков актив до момента, след като в последния си мач в група "С" победиха състава на Кот д'Ивоар с 2:1. След скучно първо полувреме двата тима се разиграха през втората част, когато в рамките на шест минути първо Хамес Родригес хвърли в екстаз цяла Колумбия, а след това и Хуан Фернандо Кинтеро удвои аванса на родината си. Двете попадения подействаха като студен душ за Кот д'Ивоар и "слоновете" наложиха сериозен натиск, който се увенча с успех три минути, след като Колумбия поведе с 2:0. Нападателят на Рома Жервиньо намали, но до края на мача възпитаницте на Сабри Ламуши така и не успяха да отбележат втори гол.

След двубоя наставникът на Колумбия Хосе Пекерман изрази задоволството си от двете победи и заяви, че той и неговите момчета продължават да мечтаят. За двубоя с Япония в колумбийския лагер няма контузени или наказани играчи.

Двата състава са се срещали два пъти преди това. През 2003 г. южноамериканците побеждават с 1:0 в двубой, който е част от програмата от турнира за Купата на Конфедерациите, а четири години по-късно в приятелска среща Япония и Колумбия завършват 0:0.

Въпреки че преди днешния двубой само Япония има за какво да играе, класата между двата състава е явна. Националният отбор на Колумбия логично и очаквано постигна две победи преди това и то без звездата си Радамел Фалкао, а сега очакванията са тимът да завърши със три победи от три мача участието си в група "С".

Прогноза: Япония - Колумбия 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Япония:

27 май Япония - Кипър 1:0 (Приятелска среща)
03 юни Коста Рика - Япония 1:3 (Приятелска среща)
07 юни Япония - Замбия 4:3 (Приятелска среща)
15 юни Кот д'Ивоар - Япония 2:1 (СП 2014, Група С)
20 юни Япония - Гърция 0:0 (СП 2014, Група С)

Колумбия:

05 март Колумбия - Тунис 1:1 (Приятелска среща)
01 юни Колумбия - Сенегал 2:2 (Приятелска среща)
07 юни Колумбия - Йордания 3:0 (Приятелска среща)
14 юни Колумбия - Гърция 3:0 (СП 2014, Група С)
19 юни Колумбия - Кот д'Ивоар 2:1 (СП 2014, Група С)


Досегашни срещи:

Япония - Колумбия

2 срещи
0 победи за Япония
1 равенство
1 победа за Колумбия
Голова Разлика: 1:0 за Колумбия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160